الثلاثاء، 11 ديسمبر 2018

بليله وارز بالبن والفواكه مقدمه من الشيف المتميزة كريمه علي

💖مقدم من /كريمة علي
💖 مده التحضير والطهي/حوالي ساعه بالنقع
💖الرز بلبن بالفاكهة و بيليله كمان بنفس الطريقة💖

💖مقادير نفسها للصنفين بنبدل بس ارز بالبيليه💖
    *************************************
كوب رز  او بيليه
٣كوب ميه
معلقة صغيرة فانيليا
معلقة كبيرة ماء ورد  او رشه فانيليا
معلقتين كبار جوز الهند(حسب الرغبة)
كيلو لبن
كوب إلا ربع سكر(أو حسب ما تحبي التحلية)
معلقتين كبار نشا
كيس كريم شانتيه
ملعقتين قشطة من وش اللبن أو كريمة لباني (٢٠٠ مل)وممكن نستعمل وش اللبن
مكسرات (زبيب-سوداني-جوز الهند)حسب الرغبة والمتاح عندك او فاكهه كما موضوح بالصور

💖الطريقة💖
    ********
اغسلي الرز وانقعيه من نص ساعة لساعة إلا ربع ودي (خطوة مهمة)
بعد كدا حطي ٣كوب ميه على النار وأول ما تغلي ضيفي الرز وخلي النار هاديه مع التقليب من وقت للتاني لحد الرز ما يستوي ويتشرب
بعد كدا ضيفي كيلو اللبن ومعلقتين جوز الهند غلوتين وانزلي بنص كوب ميه أو لبن مدوب فيها النشا ومعاه كيس كريم شانتيه وقلبي بسرعة وبعد كدا ضيفي السكر والفانيليا وماء الورد والقشطه إللي من وش اللبن وكمان ممكن في طواجن او بيركس
ونولع الشواية وحطي في الطواجن واديها وش

💖ملحوظه💖
    ********
١)ممكن تسلقي الرز في ميه كتير وأول ما يستوي كويس جدا تصفيه وتضيفي اللبن وتكملي
وفي الوقت دا ممكن تستغني عن خطوة انك تنقعي الرز ٠
٢)ممكن تنقعي الرز في اللبن أول ما يغلي وتطفي وبعد ساعة تكملي ٠
٣) ممكن إضافة ملعقتين كبار من لبن البودرة

💖وبألف هنا وشفا💖

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013