كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :
جاتوه شاتوه
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ساعه
المكونات
2 كوب دقيق
كوب سكر
كوب زيت
نصف كوب كاكاو خام
كيس كريم شانتيه
2 كيس فانيليا
كوب ونصف حليب
مربي
4 بيض
كيس بكينج بودر
الزينه
جناش شيكولاته
قطع شيكولاته
كريز
كورن فليكس ( اختياري)
طريقه الجناش
ربع كيلو شيكولاته خام مبشوره
نصف كوب حليب
ملعقه زبده نضعهم علي بعض وعلي النار الهاديه مع التقليب المستمر حتي يندمجوا ويصبحوا جناش
ملحوظه
الجناش عند التزين لازم يكون بارد تماما
الطريقه
نضع الحليب والسكر وبودره الكريمه والكاكاو في الخلاط ونضربهم جيدا ثم نضيف الزيت واحده واحده حتي نهايه الكميه نقف الخلط ثمنضيف البيض والفانيليا ونستمر في الخلط حتي يصبح القوام كريمي وهاش ثم نضيف الخليط الي الدقيق والبكينج بودر ونقلبه علي الهادي من الاسفل الي الاعلي حتي لايخرج الهواء ونضعه في قالب مربع فيه ورق زبده مدهون بالزيت وندخله فرن ساخن لمده نصف ساعه
ويخرج يترك ولما يهدأ نبدأ في تزينه اولا نقطعه مربعات
حجمها علي حسب الرغبه ونقسم كل مربعه ونفرد عليها طبقه من المربي
ويكون جناش الشيكولاته جاهز للاستخدام ثم نضع القطع علي شبكه كي الزوايد تتساقط ونبدأ في اضافه الجناش علي القطع ونتركها حتي تتماسك ثم نزينها بالكريز وقطع الشيكولاته وندخلها التلاجه وتقدم بارده وبالهنا
اسم الوصفه :
جاتوه شاتوه
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ساعه
المكونات
2 كوب دقيق
كوب سكر
كوب زيت
نصف كوب كاكاو خام
كيس كريم شانتيه
2 كيس فانيليا
كوب ونصف حليب
مربي
4 بيض
كيس بكينج بودر
الزينه
جناش شيكولاته
قطع شيكولاته
كريز
كورن فليكس ( اختياري)
طريقه الجناش
ربع كيلو شيكولاته خام مبشوره
نصف كوب حليب
ملعقه زبده نضعهم علي بعض وعلي النار الهاديه مع التقليب المستمر حتي يندمجوا ويصبحوا جناش
ملحوظه
الجناش عند التزين لازم يكون بارد تماما
الطريقه
نضع الحليب والسكر وبودره الكريمه والكاكاو في الخلاط ونضربهم جيدا ثم نضيف الزيت واحده واحده حتي نهايه الكميه نقف الخلط ثمنضيف البيض والفانيليا ونستمر في الخلط حتي يصبح القوام كريمي وهاش ثم نضيف الخليط الي الدقيق والبكينج بودر ونقلبه علي الهادي من الاسفل الي الاعلي حتي لايخرج الهواء ونضعه في قالب مربع فيه ورق زبده مدهون بالزيت وندخله فرن ساخن لمده نصف ساعه
ويخرج يترك ولما يهدأ نبدأ في تزينه اولا نقطعه مربعات
حجمها علي حسب الرغبه ونقسم كل مربعه ونفرد عليها طبقه من المربي
ويكون جناش الشيكولاته جاهز للاستخدام ثم نضع القطع علي شبكه كي الزوايد تتساقط ونبدأ في اضافه الجناش علي القطع ونتركها حتي تتماسك ثم نزينها بالكريز وقطع الشيكولاته وندخلها التلاجه وتقدم بارده وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق