كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:محشي كرنب
مقدم من الشيف جيجي فاروق
مده التحضير : 60دقيقه
مده الطهي : 45دقيقه
المكونات
كرنب حجم وسط
كيلو ارز مصري
كوب بقدونس مفروم
كوب شبت مفروم
كوب كزبره مفرومه
كوب زيت
2 ملعقه كبيره ليه مسليه
نصف كوب صلصه
لتر عصير طماطم
ربع كيلو بصل مفروم
مرق
التوابل
ملح
فلفل أسمر
بهار مشكل
نعناع
كمون
كزبره
رشه جوزه الطيب
قرفه
ببريكا
الطريقه
نسلق الكرنب في ماء ساخن وبه كمون حتي نهايه
الكميه ثم نقسم الورق حجمه علي حسب الرغبه
ونتركه يهدأ ثم نضع الزيت علي النار يسخن ثم
نضيف الليه و البصل والتوابل حتي يصفر لونه
نضيف العصير والصلصه ونتركه يتقل القوام
ثم نضيف الارز ونقلبه جيدا علي النار حتي
يتشرب من الصوص ثم نرفعه من النار ونضيف
عليه الخضره المغسوله ونقلبه ونبدأ في الحشو
ولف اوراق الكرنب وفي قاع الحله نضع عيدان
الخضره كي تعطي رائحه روعه وتجعل المحشي
مميز ونرص الاصابع وبعد انتهاء الكميه نضيف
المرق الساخن ونضعه علي النار يغلي وعندما
يشرب المرق نهدي النار عليه حتي السوي وبالهنا
اسم الوصفه:محشي كرنب
مقدم من الشيف جيجي فاروق
مده التحضير : 60دقيقه
مده الطهي : 45دقيقه
المكونات
كرنب حجم وسط
كيلو ارز مصري
كوب بقدونس مفروم
كوب شبت مفروم
كوب كزبره مفرومه
كوب زيت
2 ملعقه كبيره ليه مسليه
نصف كوب صلصه
لتر عصير طماطم
ربع كيلو بصل مفروم
مرق
التوابل
ملح
فلفل أسمر
بهار مشكل
نعناع
كمون
كزبره
رشه جوزه الطيب
قرفه
ببريكا
الطريقه
نسلق الكرنب في ماء ساخن وبه كمون حتي نهايه
الكميه ثم نقسم الورق حجمه علي حسب الرغبه
ونتركه يهدأ ثم نضع الزيت علي النار يسخن ثم
نضيف الليه و البصل والتوابل حتي يصفر لونه
نضيف العصير والصلصه ونتركه يتقل القوام
ثم نضيف الارز ونقلبه جيدا علي النار حتي
يتشرب من الصوص ثم نرفعه من النار ونضيف
عليه الخضره المغسوله ونقلبه ونبدأ في الحشو
ولف اوراق الكرنب وفي قاع الحله نضع عيدان
الخضره كي تعطي رائحه روعه وتجعل المحشي
مميز ونرص الاصابع وبعد انتهاء الكميه نضيف
المرق الساخن ونضعه علي النار يغلي وعندما
يشرب المرق نهدي النار عليه حتي السوي وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق