كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :تورته بدقيق الاسبونج
مقدمه من: همت مصطفي
مدة التحضير: 25دقيقه
مدة الخبز: 45-50دقيقه
المكونات
نص كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
نصف كوب ماء بارد
الطريقه
كل المقادير بالمضرب الكهربي
حتي يفتح لونها وتصبح كريمي
نبطن صينيه مقاس ٢٦بالزيت
والدقيق وورق الزبده ونعلي
الحواف بورق زبده ونضع
الخليط وندخله الفرن حتي
تنضج ونختبرها بالخله
نطلعها نقلبها علي شبكه تبرد
نغلفها بالبلاستيك الغذائي و
نتركها لتاني يوم
الكريمه
ربع كيلو كريم شانتيه خام عليه
كوب بودرة الباتسيير وربع كوب
سكر بودره وكوبيتين حليب ساقع
ونضرب كله ونظبط الكريمه
نقسم الكيكه ثلات طبقات
ونسقي كل طبقه بالحليب
ونضغ الكريمه وهكذا حتي
تنتهي الطبقات والتزيين
حسب الرغبه
اسم الوصفه :تورته بدقيق الاسبونج
مقدمه من: همت مصطفي
مدة التحضير: 25دقيقه
مدة الخبز: 45-50دقيقه
المكونات
نص كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
نصف كوب ماء بارد
الطريقه
كل المقادير بالمضرب الكهربي
حتي يفتح لونها وتصبح كريمي
نبطن صينيه مقاس ٢٦بالزيت
والدقيق وورق الزبده ونعلي
الحواف بورق زبده ونضع
الخليط وندخله الفرن حتي
تنضج ونختبرها بالخله
نطلعها نقلبها علي شبكه تبرد
نغلفها بالبلاستيك الغذائي و
نتركها لتاني يوم
الكريمه
ربع كيلو كريم شانتيه خام عليه
كوب بودرة الباتسيير وربع كوب
سكر بودره وكوبيتين حليب ساقع
ونضرب كله ونظبط الكريمه
نقسم الكيكه ثلات طبقات
ونسقي كل طبقه بالحليب
ونضغ الكريمه وهكذا حتي
تنتهي الطبقات والتزيين
حسب الرغبه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق