الاثنين، 7 يناير 2019

ألذ كيكه جيلي من شيفتنا المبدعه هاجر فتحي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:كيكه الجيلي
مقدمه من : هاجر فتحي
مده التحضير: 30دقيقه
مده التسويه: 45دقيقه
مده التفريز: 3-4 ساعات
المكونات
٣علب جيلي فراوله
فراوله..موز
٢كوب دقيق
١كةب سكر
١كوب حليب
١بيكنج بودر.
 ٢فانيليا
٤بيض
نصف كوب زيت
كريم شانتيه
شربات جيلي خفيف
 لسقي الكيكه
الطريقه..... . 
هنعمل كيكه عاديه خالص...
نضرب البيض والسكر والزيت والفانيليا
مع بعض وبعد كده  نضفهم في طبق و
نضيف عليهم الدقيق والبيكنج بودر 
ونقلبهم جيدا وفي صنيه نكون مبطنينها
بدقيق وزيت جيدا ونصب فيها الخليط
 وعلي درجة حراره متوسطه لمدة ٤٥دقيقه
 انا عملت في صنيه مقاس ٢٢ هنغسل
 الصنيه بتاعت الكيك ونعمل واحد باكو
جيلي  بكوب وربع ميه ومثلهم في الصنيه
 تبرد شويه وتدخلها الثلاجه حتي
تتماسك ثم نخرجها نقطع فيهافراوله وموز
ونرصهم في الصينيه🍓🍌🍓🍌🍓
ونرجعها تاني الثلاجه تمسك نفسها خالص
 وبعد ذللك نحضر  ٢باكو جيلي ب ٢كوب
 ونصف  ماء ليكون  ثقيل ...وعندما ينتهي
 نهدئ شويه ومثله فوق الجيلي التاني
وتدخلها الثلاجه تاني يجمد خالص ...وبعد
 ذلك نكون مقسمين الكيكه ونحشيها 
كريم شانتيه ونرص فوق الجلي عادي
وبين كل طبقه يسقي الكيك بطبقات
جيلي خفيف وتدخلها الثلاجه لمدة ٤او
 ٥ساعات  حتي تتماسك جيد جدا
واول منخرجها نضع الصنيه في بعض من
 الماء الساخن حتيتكون  سهلة القلب ..
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013