كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: الارز البخاري
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي: 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز بسمتي
حبه واحده طماطم مبشوره
حبه واحده بصله مقطعه قطع صغيره
فلفل رومي مقطع مكعبات
دجاجه مقطعه اربعه
الطريقه
اناء علي النار به مكعب زبده ننزل فيه قطع
الدجاج مع التقليب حتي تأخذ لون نضيف
لها الماء وورق لورا وحبهان وملح وفلفل
اسود وبصله مقطعه وجزره ونترك الدجاج
تنضج ناخذها وندهنها كاتشب بمعلقة زيت
وبصله مبشوره وندخلها الفرن حتي تاخذ لون
الارز
نغسل الارز وننقعه لمدة نصف ساعه ثم نصفيه
اناء علي النار به معلقتين زيت ننزل بالبصله مع
التقليب ثم الجزر ونستمر بالتقليب ثم الفلفل
والطماطم ونقلب ثم الارز والتوابل ملح فلفل
اسود كاري كركم بودرة زعفران عود قرفه
لومي حبهان وورق لورا ونزود الشوربه وبعد
النضج نحضر قطعة فحم ونضعها علي النار
ثم نضعها في قطعة فويل ونضعها علي الارز
ونضع عليها رشة زيت ونغطي اناء الارز يغرف
الارز ومعه الدجاج ويقدم بألف هنا
اسم الوصفه: الارز البخاري
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي: 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز بسمتي
حبه واحده طماطم مبشوره
حبه واحده بصله مقطعه قطع صغيره
فلفل رومي مقطع مكعبات
دجاجه مقطعه اربعه
الطريقه
اناء علي النار به مكعب زبده ننزل فيه قطع
الدجاج مع التقليب حتي تأخذ لون نضيف
لها الماء وورق لورا وحبهان وملح وفلفل
اسود وبصله مقطعه وجزره ونترك الدجاج
تنضج ناخذها وندهنها كاتشب بمعلقة زيت
وبصله مبشوره وندخلها الفرن حتي تاخذ لون
الارز
نغسل الارز وننقعه لمدة نصف ساعه ثم نصفيه
اناء علي النار به معلقتين زيت ننزل بالبصله مع
التقليب ثم الجزر ونستمر بالتقليب ثم الفلفل
والطماطم ونقلب ثم الارز والتوابل ملح فلفل
اسود كاري كركم بودرة زعفران عود قرفه
لومي حبهان وورق لورا ونزود الشوربه وبعد
النضج نحضر قطعة فحم ونضعها علي النار
ثم نضعها في قطعة فويل ونضعها علي الارز
ونضع عليها رشة زيت ونغطي اناء الارز يغرف
الارز ومعه الدجاج ويقدم بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق