الأربعاء، 15 مايو 2019

أطعم وألذ جلاش وكفته مشويه من شيفتنا الجميله مها إبراهيم

كتبت / عايده السحراوي
اسم الوصفه:طريقه الجلاش
والكفته المشويه
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير: 30دقيقه
مده الطهي : 15دقيقه
المكونات
الجلاش
لفه جلاش
 ربع كيلو لحمه مفرومه متعصجه
 ببصله علي النار ملح وفلفل وفص
 ثوم مبشور ورشه كزبره ناشفه
ومعلقه ذبده  وربع كوب حليب وبيضه

الطريقه
صينيه مدهونه ذبده ونرص ورقه جلاش وندهن بالفرشه ذبده سايله وهكذا حوالي ه ورقات ثم نضع اللحمه ونضع ه ورقات جلاش مدهونه
تدخل التلاجه ربع ساعه ثم تقطع

 ثم اللبن دافئ وعليه بيضه وملح وفلفل اسود ونضعه علي الوجه تدخل الفرن ربع ساعه نطفي نشغل الشوايه تاخد لون وصحه وهنا

ثانيا الكفته
نضرب في الكبه 3 بصلات كبار ونصفيهم كويس
نضيفهم علي اللحمه المفرومه مع بيضه معلقه صغيره بيكنج بودر وملح وفلفل ورشه كمون وكزبره ناشفه م2 معلقه بقسماط بوفتيك وشويه بقدونس مفروم ونعجن كويس جدا تغطي تترك في التلاجه ساعه ثم نصبعها علي سيخ  شوي علشان تكون هشه  صينيه مدهونه ذبذه نرص الكفته ونغطيها بفويل تدخل الفرن ربع ساعه ثم فحمه مولعه نضعها في الصينيه وعليها معلقه ذيت وتغطي 10 دقائق
هتكلي اجمل واطعم كفته هشه وجميله


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013