السبت، 25 مايو 2019

بيكاتا باللحم وأرز أبيض وخضار مشوي من شيفتنا المتميزه مها إبراهيم

كتبت عايده السحراوي
  اسم الوصفه:بيكاتا باللحم وأرز ابيض وخضار مشوي
مقدمه من :مها إبراهيم
 مده التحضير :30 دقيقه
مده الطهي:  60دقيقه
المقادير
نصف كيلو لحم بتلو
بصله مبشوره
٢معلقه دقيق كبيره
كوب حليب
كوب شوربه
ربع كوب كريمة طبخ
فلفل اسود
بهارات
 ملح

خضار سوتيه نشويه في الفرن
ارز ابيض

ألطريقه
في طاسه معلقه ذبده معلقتين زيت ونشوح
 اللحمه جيد جدا لغايه ما تتحمر ننشل
اللحم في نفس الطاسه نضع البصله
 تتشوح خفيف نضيف الدقيق نقلب
 دقيقتين
ثم كوب شوربه تغلي نضع اللحمه وتوطي
 النار حتي تمام النضج نضيف كوب حليب
وربع كوب كريمة الطبخ رشه ملح وفلفل وبهارات اول ما تغلي دقيقه ونطفي

طبق التقديم ارز ابيض وبيكاتا وخضار سوتيه وصحه وهنا

ممكن تضيفي مشروم حسب الرغبه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013