الأحد، 26 مايو 2019

ألذ دجاج مشوي وأطعم محشي ورق عنب من شيفتنا الجميلة مها إبراهيم

كتبت عايده السحراوي

اسم الوصفه :دجاجه مشويه في الفرن
                   ومحشي ورق عنب
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير:  60دقيقه
مدهالطهي: 75دقيقه

تتبيله الدجاج
في الخلاط بصل طماطم كوب ذبادي ملح فلفل ورق لوري بهارات فراخ معلقتين زيت معلقه صلصه معلقه عسل نحل
نضرب في الخلاط ونصفيه ونتبل الفرخه كويس جدا
تترك في الثلاجه أقل حاجه 4 ساعات تدخل الفرن علي الرف الوسط الشبكه وندهنه ذيت الرف ال تحت صينيه فيها ماء مغلي علشان البخار يسوي الفرخه وتكون طريه ساعه وربع
نشغل الشوايه تاخد لون وصحه وهنا

ورق العنب ماء مغلي معلقه خل معلقه ملح ننزل الورق دقيقتين وتطلعه في مصلاه
الخلطه
بصله مبشوره في حله علي النار مع ذبده وزيت ونشوح ننزل بالطماطم مضروبه في الخلاط مع قرن فلفل ونصفيها نضع توابل معلقه صغيره سكر ملح فلفل بهارات شويه كزبره ناشفه
تتسبك ننزل بالخضره مقطعه شبت بقدونس كزبره نقلب نضع الرز المغسول ونقلب دقيقه ونطفي
نحشي ورق العنب ونضع في الحله شرائح بصل وجزر وطماطمايه شرايح ونرص ورق العنب
شوربه مغليه ونسقي ورق العنب يغلي غلوتين نوطي النار خالص لحين السوا نعصر لمونه ومعلقه زيت للتلميع
وصحه وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013