الخميس، 27 يونيو 2019

ألذ وأجمل كسكسي مغربي من شيفتنا المبدعه أماني فوزي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:الكسكس المغربى
 مقدم من الشيف Amany fawzy
مدة التحضير 40دقيقه
مدة الطهى ساعه
المقادير
عدد دجاجه واحده تزن 1750جرام
1كيلو كسكسى معمول جاهز للاكل
1/4كيلو حمص منقوع ليله كامله
1/2كيلو كوسه صغيره
قرع متقطع مكعبات كبيره
1/2كيلو جزر صغير جدا
3حبات بطاطس  كبار متقطعه على اربعه بالطول
حباية كرنب ابيض بتاع السلطه صغير متقطعه بالطول الى اربع اجزاء كبار
بصله كبيره مبشوره
حبتين كبيره من الطماطم مبشوره
التوابل
فلفل اسمر
قرفه
جنزبيل
 زعفران
سمن بلدى
زيت
الطريقه
اولا اغسل الدجاجه بالماء والخل
ثم أبدأ اخلط البصل المبشور بجميع التوابل ماعدا الزعفران  والملح السابقه ثم أتبل بها الفرخه من تحت الجلد ومن داخل الدجاجه
ثم أحضر اناء اضع فيه زيت وسمن وأبدأ احمر الفرخه من كل ناحيه ثم اضع عليها
الطماطم المنشوره واقلبها بيها شويه ثم اضع  ماء بيغلى واضع عليها فلفل اسمر وقرفه واتركها تتسلق وبعدسلقها ترفعها من على النار وتجعلها تهدأ ثم أدخلها الفرن حتى يصبح لونها دهبى
ثم نحضر  للخضار اضع اولا الجزر مع القرع مع الكوسه يتسبقوا بس مايتهريش ثم ارفعهم فى طبق ثم اضع الكرنب يتسلق لحظه ثم ارفعه
طبعا الحمص منقوع ومسلوق وجاهز أضعه فى الشوربه ياخد ثانيه
كله كدا تمام لتطبيق الطبق
نحضر طبق تقديم كبير خاص الكبسه والكسكس
اولا نبدا نبث الكسكس بالسمن البلدى بسيط ونعيطه معرفه واحده من الشوربه وتغطيه ربع ساعه وبعدها مزينه بجميع الخضار السابق ونضع الدجاجه بنصف الطبق ونرش عليه حمص ونضع بجواره طبق من الشوربه الفاضله الا فى آخر الإناء ومقدمه وبالهنا ليكوا مع تحياتى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013