الخميس، 13 يونيو 2019

أطعم كشري عدس وألذ دجاج استربس من شيفتنا المبدعة كريمه علي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: كشري  بالعدس الاصفر
مقدم من : كريمه علي
                     ❤❤❤❤
انزل بالأرز وقلبي في السمنة والزيت ومستكه ومعكي مرقه ورشه حبهان وكمون و ويقلب جيدا ثم نزل بالماء السخون وبعد الغليان محضر العيد الأصفر  علي وجه ثم نقلبوا مع بعض وبعدين نضيف  معاها معلقة زيت اللي تحمر بيه البصل.
البصل المقرمش
💥💥💥💥
 وقطعى البصل طرنشات وعلشان يفضل مقرمش انزلى عليه برشة ملح ومعلقة نشا ومعلقة دقيق وقلبيه واقليه واغرفى الأرز وعليه المكرونه وعليه البصل وبالف هنا
بالنسبه للصلصة
💥💥💥💥
 هتجيبي حلة وتضعي فيها زيت وتوم وتحمري التوم وبعد مايصفر كدا حطي شوية خل وحطي بقي الطماطم الفرش او الصلصة وملح وفلفل اسود وكمون
 اما الدقة
😚😚😚
 2 كوب ماء
معلقة كبيرة كمون
3 فص ثوم
نص معلقة صغيرة ملح
رشة شطه
ربع كوب خل
ليمونه
ناخد كل المكونات فى الخلاط ونضربها  وبالف هنا يقدم ممكن باينه
👌استريبس بانيه مقرمش..بخلطة التمبورا👇
المقادرير👇
🌹🌹🌹
نصف كيلو صدور دجاج بانيه .
مقطعة طولية عريضه
ليمونة
ملح فلفل اسمر
زعتر
جوزة الطيب
دي تتبيلة الدجاج
فحمه لإعطاء طعم مميز
بعد غسلها جيدا
اما الخلطة المقرمشة👌
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
نص كيلو دقيق
بيضة
ملعقتين كبيرة نشا
معلقه صغيرة بيكنج بودر او كربوناتو
 ماء ساقع
زيت للقلي سخن وغزير
 بهارات الاتي .
ملح
فلفل
جنزبيل
زعتر
كركم
جوزة الطيب
حبهان مطحون رشة خفيفة

اما باقي البهارات ملعقة صغيرة تضاف جميع البهارات والنشا واليكنج بودر علي الدقيق
ويقسم نصين
نصه يضاف عليه البيضة والماء خليط سميك شوية
وسخني الزيت في طاسة غويطة وتاخدي الفراخ تنزليها في الخليط ثم في الدقيق المبهر وعلي القلي .
وشوفي الطعم والقرمشة لا كنتاكي لا هارديز ولا مؤمن ولا أي حد مشهور كافيه انه من ايدك ومن قلب بيحب أسرته واحبابه💋👍🌹.
اعملي كل حاجة بايدك فيها بركة ونضيفة
النص كيلو حايطلعلك كمية كبيرة جدا ونوفر
وممكن فرخه مشوية كمان 🌹👍

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013