كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:القراقيش
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير : 30دقيقه
مده الخبز : 30دقيقه
المقادير
كيلو دقيق منخول
نصف كيلو ذبده علي زيت
ربع كوب ماء دافئ
معلقه ونصف خميرة فوريه
معلقتين سكر نقلب ونتركه جانبا
كوب حليب دافئ للعجن
٣معالق كبار لبن بودره
٣معالق كبار سمسم متحمر
معلقه كبيره شمر علي ينسون مجروش
رشه ملح
باكو بيكنج بودر
ألطريقه.
نضع الدقيق والبودر وملح ولبن بودره وسمسم وشمر وينسون ونقلب جيدا
نضع الذبده والزيت. ونقلب جيداثم الخميرة ونعجن ثم اللبن ونعجن جيدا
نغطي العجينه ساعه تخمر ثم تفرد قطعه من العجين مستطيل ونقطع صوابع
صاج مدهون زيت ونرص تترك نصف ساعه تخمر
تدخل فرن حرارته ١٨٠ نصف ساعه حسب فرنك علي الرف الوسط وصحه وهنا
اسم الوصفه:القراقيش
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير : 30دقيقه
مده الخبز : 30دقيقه
المقادير
كيلو دقيق منخول
نصف كيلو ذبده علي زيت
ربع كوب ماء دافئ
معلقه ونصف خميرة فوريه
معلقتين سكر نقلب ونتركه جانبا
كوب حليب دافئ للعجن
٣معالق كبار لبن بودره
٣معالق كبار سمسم متحمر
معلقه كبيره شمر علي ينسون مجروش
رشه ملح
باكو بيكنج بودر
ألطريقه.
نضع الدقيق والبودر وملح ولبن بودره وسمسم وشمر وينسون ونقلب جيدا
نضع الذبده والزيت. ونقلب جيداثم الخميرة ونعجن ثم اللبن ونعجن جيدا
نغطي العجينه ساعه تخمر ثم تفرد قطعه من العجين مستطيل ونقطع صوابع
صاج مدهون زيت ونرص تترك نصف ساعه تخمر
تدخل فرن حرارته ١٨٠ نصف ساعه حسب فرنك علي الرف الوسط وصحه وهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق