كتبت غادة المصري
حجيب 2صدر فراخ مخلية ونتبلة فلفل وماء بصل ونحضر اناء ونضع فية قطعة ذبدة ونرفعة على النار ونضيف 1 بصلة مقطعة ناعم جدا ونقلب مع 1نصف كيلو بسلة بالجزر ونقلب جيدا ثم نضيف عليها الفراخ الفلية مقطعة كريهات مربعات 2سنتى فى 2سنتى ونضيف لها 1معلقة كارى +1معلقة كركم+ربع معلقة قرفة صغيرة +امكعب مرقة دجاج +حبهان+ورق لورى مطحون+فلفل اسمر+ونقلب ثم نضيف عليهم 1كوب ماء كبير ونتركها تتشرب حتا التسوية ونتركها على جنب
ونعمل الارز البسماتى نصف كيلو ارز +800 ملى ماء حنبل الارز 15 دقيقة ونحضر اناء ونضع فية 800 ملى لتر ماء نرفعه على النار ونضع 100جرام ذبدة و5فصوص حبهان 1معلقة كركم نصف معلقة صغيرة قرفة 2مكعب مرقة دجاج و1معلقة كمون صغيرة ونصف معلقة صغيرة فلفل اسمر نرفع كل المكونات دية فى اناء الشربة ونقلبها جيدا ونضع الارز ثم نرفعها على النار حتا التسوية ثم ونحضر طاجن ونضع طبقة ارز وطبقة فراخ بالبسلة والجزر حتا امتلاء الطاجن ثم نعمل بشميل خفيف جدا ونضعة على وش الطاجن ونرش علية جبنة موتزاريلا والف هنا
حجيب 2صدر فراخ مخلية ونتبلة فلفل وماء بصل ونحضر اناء ونضع فية قطعة ذبدة ونرفعة على النار ونضيف 1 بصلة مقطعة ناعم جدا ونقلب مع 1نصف كيلو بسلة بالجزر ونقلب جيدا ثم نضيف عليها الفراخ الفلية مقطعة كريهات مربعات 2سنتى فى 2سنتى ونضيف لها 1معلقة كارى +1معلقة كركم+ربع معلقة قرفة صغيرة +امكعب مرقة دجاج +حبهان+ورق لورى مطحون+فلفل اسمر+ونقلب ثم نضيف عليهم 1كوب ماء كبير ونتركها تتشرب حتا التسوية ونتركها على جنب
ونعمل الارز البسماتى نصف كيلو ارز +800 ملى ماء حنبل الارز 15 دقيقة ونحضر اناء ونضع فية 800 ملى لتر ماء نرفعه على النار ونضع 100جرام ذبدة و5فصوص حبهان 1معلقة كركم نصف معلقة صغيرة قرفة 2مكعب مرقة دجاج و1معلقة كمون صغيرة ونصف معلقة صغيرة فلفل اسمر نرفع كل المكونات دية فى اناء الشربة ونقلبها جيدا ونضع الارز ثم نرفعها على النار حتا التسوية ثم ونحضر طاجن ونضع طبقة ارز وطبقة فراخ بالبسلة والجزر حتا امتلاء الطاجن ثم نعمل بشميل خفيف جدا ونضعة على وش الطاجن ونرش علية جبنة موتزاريلا والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق