كتبت غادة المصري
مده التحضير ١٥ دقيقه
مده الطهى ٤٥ دقيقه
المقادير
فريك
بصل مفروم ناعم
كبده الحمام والقوانص بتاعته
ملح وفلفل اسود
جوزة الطيب
قرفه
السبع بهارات
الطريقه
يغسل الحمام جيد جدا وينقع فى ماء وملح ويفرك بالدقيق ويصفى نقطع كبد وقوانص الحمام مكعبات صغيره ونشوحها بالذبده ونضع عليها البصل وكل البهارات الموجوده
ونكون غاسلين الفريك ونضعه على الكبد ونشوحه جيدا ثم نغطيه بالماء ونتركه يتشرب
نحضر الحمام ونقفله بخله الاسنان
نقفل الحوصله بعد مانحشيها بالفريك
نبعد الجلد عن اللحم ونبتدي بحشوها من الداخل وتحت الجلد ونكون بنغلي ماء وفيه جزر وكرفس وبصل وحبهان ولورا ونسقط فيها الحمام ونتركهانصف ساعه بعد النصف ساعه نكون محضرين خلطه
ملعقة صلصه
ملعقة عسل
فلفل اسمر
زيت
ونخلطهم وندهن بيهم الحمام ونضعه بالفرن
بالهنا والشفا
مده التحضير ١٥ دقيقه
مده الطهى ٤٥ دقيقه
المقادير
فريك
بصل مفروم ناعم
كبده الحمام والقوانص بتاعته
ملح وفلفل اسود
جوزة الطيب
قرفه
السبع بهارات
الطريقه
يغسل الحمام جيد جدا وينقع فى ماء وملح ويفرك بالدقيق ويصفى نقطع كبد وقوانص الحمام مكعبات صغيره ونشوحها بالذبده ونضع عليها البصل وكل البهارات الموجوده
ونكون غاسلين الفريك ونضعه على الكبد ونشوحه جيدا ثم نغطيه بالماء ونتركه يتشرب
نحضر الحمام ونقفله بخله الاسنان
نقفل الحوصله بعد مانحشيها بالفريك
نبعد الجلد عن اللحم ونبتدي بحشوها من الداخل وتحت الجلد ونكون بنغلي ماء وفيه جزر وكرفس وبصل وحبهان ولورا ونسقط فيها الحمام ونتركهانصف ساعه بعد النصف ساعه نكون محضرين خلطه
ملعقة صلصه
ملعقة عسل
فلفل اسمر
زيت
ونخلطهم وندهن بيهم الحمام ونضعه بالفرن
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق