الخميس، 3 أكتوبر 2019

كبسة اللحم مقدمة. من الشيف هبة الريفي

كتبت غادة المصري
المقادير 👇👇
نصف كيلو ارز بسمتي نصف كيلو لحمه مقطعه مكعبات جزره مبشوره طماطم مقطعه مكعبات بصل مقطعه مكعبات زبده وزيت التوابل الصحيحه عاوزين قرفه 2 لومي 5 حبات قرنفل خلاص حبهان ملح وفلفل اسود وجنزبيل وكركم وبركه وكسبره ناشفه وكمون والسبع بهارات وصفه قرفه ومعلقه صلصه الطماطم

الطريقة 👇
بحط حله على النار واحط فيها الماده الدهنيه ونزل بالبهارات الصحيحه اشوحها في السمن وبعدين انزل بالبصل هشوحوا لحد ما ياخذ لون ذهبي وانزل بعدين بقطع اللحمه وقلبها كويس لحد ما لونها يتغير وبعدين انزل بالبهارات النعمه بتاعتي واشوحها مع اللحمه والبصل شويه وبعدين انزل معلقه الصلصه وانزل الخضار الجزر والطماطم وبعدين هاضيف لهم ميه سخنه مغليه تغطى بها اللحمه واسيبها لحد ما اللحمه تستوي تلات تربع سوا وبعدين ابتدى انزل بالرز بعد ما غسلته وصفيته اظبط مقدار الشوربه بتاعتي وضبط الملح لحد ما الرز يستوي واغرف الكبسه وبالف هناء وشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013