الثلاثاء، 10 ديسمبر 2019

مسقعه بالبشاميل دايت مقدمة من الشيف سماح عطية

كتبت غادة المصري
 كيلو بتنجان نصف كيلو لحمة مفرومة حمرة بدون دسم بصلة متوسطة مفرومة نصف كوب زيت زيتون ٥ معالق توم مفروم كوبين عصير طماطم ٤ معالق فلفل الوان متقطع او فلفل رومي عادي لتر لبن خالي الدسم ٣ معالق دقيق شوفان نقشر البتنجان ونقطعة ننزل علية بمعلقةصغيرة ملح ونقلبة نرصة في صنية تيفال وندهنة بالفرشة جميع الجوانب بزيت الزيتون نغطي بالفويل وندخلة الفرن تلت ساعة لحد مايطرة ويستوي الوايت صوص في حلة فيها معلقة زيت زيتون كبيرة ننزل بمعلقة من التوم المفروم ولما ريحتة تطلع ننزل بدقيق الشوفان ونقلب ٥ دقايق علي نار هادية وبعد كدة ننزل باللبن ونقلب لحد القوام مايتقل ارفعة من علي النار واضيف الملح والفلفل ورشة كمون واقلب صوص المسقعة في طاسة فيها معلقتين زيت زيتون ننزل بالتوم لحد مايصفر انزل علية بربع كوب خل وعصير الطماطم واضيف الكمون والفلفل واضبط الملح ١٠ دقائق وبيكون جاهز العصاج في حلة علي النار انزل باللحمة المفرومة واقلب ٥ دقائق وانزل بالبصل واقلب واضيف رشة من توابل اللحمة والفلفل الاسود والكمون واضبط الملح واضيف الفلفل الالوان ١٠دقائق علي نار هادية جدا وبيكون جاهز بحضر صنية ونزل فيها بحوالي ٤ معالق بشاميل وبعدين معلقتين صوص وانزل بالبتنحان واضيف اللحمة المعصجة وعليها شوية بشاميل وشوية من الصوص وبعدين اضيف الطبقة الثانية للبتنجان واضيف الصوص واخر حاجة الباشميل ادخلها علي فرن سخن نصف ساعة وتحت الشواية تاخد لون جميل حوالي دقيقة وبالف هنا على قلوبكم احبائي #للطبخ_ابداع #طبق_من_اطباقي #الشيف_سماح_عطية ⁦❤️⁩

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013