كالعزيزية بطريقه المايسترو
المقادير
نصف كيلو. مكرونه
2 كيلو لبن
٣ ملاعق. كبيره . نشا اوكورن فلاور
8 ملاعق كبيره سكر
2 صفار. بيض
فانيلا
نصف كوب سمن ويفضل بلدي
الطريقه
اولا. تسلق المكرونه. لحد ماتعجن معنا عادي جدا
ثانيا. تصفي المكرونه واجيب كيلو ونصف لبن واضربهم مع بعض كويس جدا عن طريق الخلاط اوهاند بلندر اذا وجد
ثالثا. اذوب النشا في نصف كيلو اللبن المتبقي مع صفار البيض والفانيليا
رابعا اضيفهم علي الخليط السابق المكرونه مع اللبن اللي ضربتهم في الخلاط اوالهاند بلندر واحطهم علي نار متوسطه حتي يثخن الخليط ويصبح ثقيل
خامسا. اصفيه كويس واحاول افرك اي تكتلات عندي ويفضل طرحه اوشاش اومصفاه ضيقه
سابعا. ادهن الصينيه بالسمن من كل الجوانب وتكون متماسكه مش سائحه واصب الخليط وادخلها في فرن حامي مسبقا علي درجه حراره 180 في الرف الاوسط حتي تنضج وتتماسك اشغل الشوايه لمده 5 دقائق حتي تأخذ اللون المطلوب
ملحوظه لوالفرن بيشتغل من فوق وتحت عندك دخليها ووطي النار فوق للنصف
ملحوظه أخري يمكن الاستغناء عن صفار البيض بالكاستر اتمني اكون قدمت الشرح الوافي في انتظار تطبيقاتكم تحياتي لكم جميعا
المايسترو المصري شيف مسعد الهواريتبت نوشة شحاته
المقادير
نصف كيلو. مكرونه
2 كيلو لبن
٣ ملاعق. كبيره . نشا اوكورن فلاور
8 ملاعق كبيره سكر
2 صفار. بيض
فانيلا
نصف كوب سمن ويفضل بلدي
الطريقه
اولا. تسلق المكرونه. لحد ماتعجن معنا عادي جدا
ثانيا. تصفي المكرونه واجيب كيلو ونصف لبن واضربهم مع بعض كويس جدا عن طريق الخلاط اوهاند بلندر اذا وجد
ثالثا. اذوب النشا في نصف كيلو اللبن المتبقي مع صفار البيض والفانيليا
رابعا اضيفهم علي الخليط السابق المكرونه مع اللبن اللي ضربتهم في الخلاط اوالهاند بلندر واحطهم علي نار متوسطه حتي يثخن الخليط ويصبح ثقيل
خامسا. اصفيه كويس واحاول افرك اي تكتلات عندي ويفضل طرحه اوشاش اومصفاه ضيقه
سابعا. ادهن الصينيه بالسمن من كل الجوانب وتكون متماسكه مش سائحه واصب الخليط وادخلها في فرن حامي مسبقا علي درجه حراره 180 في الرف الاوسط حتي تنضج وتتماسك اشغل الشوايه لمده 5 دقائق حتي تأخذ اللون المطلوب
ملحوظه لوالفرن بيشتغل من فوق وتحت عندك دخليها ووطي النار فوق للنصف
ملحوظه أخري يمكن الاستغناء عن صفار البيض بالكاستر اتمني اكون قدمت الشرح الوافي في انتظار تطبيقاتكم تحياتي لكم جميعا
المايسترو المصري شيف مسعد الهواريتبت نوشة شحاته
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق