السبت، 4 يناير 2020

وصفة كنتاكي اعداد شيف سماح عطيه

اسم الوصفة.. كنتاكي مقدمة من.. الشيف سماح عطية مدة التحضير ..ليلة كاملة مدة الطهي ..20دقيقة المقادير فرخةوزن كيلو ونصف متقطعة 12قطعة بصلة متوسطة مبشورة طماطماية كبيرة مبشورة معلقة كبيرة ملح معلقة بهارات فراخ كبيرة معلقة ببريكا كبيرة معلقة فلفل اسود صغيرة معلقة صغيرة حبهان بودر معلقة توم بودر كبيرة معلقة بصل بودر كبيرة كوبايتين دقيق معلقتين نشا معلقة كبيرة بيكنج بودر 3اكواب ماء وقطع من الثلج الطريقة في بولة ننزل بالفرخة المتقطعة وعليها كل التوابل والبصل والطماطم ونظبط الملح ونقلب كل المكونات مع قطع الفراخ ونعمل فتحات في الفراخ علشان التتبيلة تدخل في قلب الفراخ بتاعتنا وندخلها الثلاجة ليلة كاملة بعد كدة نحضر الدقيق والنشا ونضيف عليهم نصف معلقة صغيرة من كل البهارات اللي حطناها في تتبيلة الفراخ ونبتدي ننزل قطع الفراخ في الدقيق ونقلبها ونطلعها من الدقيق وننزل بيها في المية اللي فيها قطع ثلج وبعدين ننزل تاني في الدقيق ونقلب كويس وفي زيت سخن جدا ننزل بقطع الفراخ ياخد صدمة وبعد كدة نخلي النار متوسطة علشان الفراخ تستوي من برة ومن جوة وعاوزة اقول لحضراتكوا فائدة المية المثلجة بتحمي الكڤر بتاع الفراخ وتخليه متماسك اتمنى ان الوصفة تعجب حضراتكوا والف هنا على شيف سماح_عطية⁦

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013