كتبت نوشة شحاته
طريقة عمل المسقعة بطريقتي تجنن
مقدمة من الشيف/ داليا الصباغ
مدة التحضير : من 35 دقيقة
مدة التجهيز : 25 دقيقة
المكونات
باذنجان رومي مقطع
بصل مقطع جوليان
فلفل ألوان مقطع جوليان
طماطم مقطعة حلقات
فلفل حامي (حسب الرغبة)
توم مفروم
توم مقطع حلقات
عصير طماطم فريش
معلقة خل
ملح وفلفل
مكعب مرق (اختياري)
دقيق
زيت التحمير
الطريقة :
يقشر الباذنجان ويقطع ويرش عليه الملح حتي يفقد الماء اللي فيه
بعد ذلك في طبق به كمية من الدقيق نبتدي نعفر كل الباذنجان واحدة واحدة بالدقيق ونحمر في الزيت بيكون مقرمش وجميل بعد الانتهاء من الباذنجان
نحمر البصل والفلفل الالوان والفلفل الحامي في الزيت ويصفوا
في صنية مناسبة نضع كل المكونات اللي حمرناها ونحط التوم المقطع حلقات والطماطم
في إناء على النار نضع شوية زيت ونشوح التوم المفروم نضيف الملح والفلفل ومعلقة الخل والطماطم الفريش ومكعب المرق
تغلي وبعدين نيضفها علي الصنية وتدخل الفرن حتي تمام النضج
وصحتين وهنا
طريقة عمل المسقعة بطريقتي تجنن
مقدمة من الشيف/ داليا الصباغ
مدة التحضير : من 35 دقيقة
مدة التجهيز : 25 دقيقة
المكونات
باذنجان رومي مقطع
بصل مقطع جوليان
فلفل ألوان مقطع جوليان
طماطم مقطعة حلقات
فلفل حامي (حسب الرغبة)
توم مفروم
توم مقطع حلقات
عصير طماطم فريش
معلقة خل
ملح وفلفل
مكعب مرق (اختياري)
دقيق
زيت التحمير
الطريقة :
يقشر الباذنجان ويقطع ويرش عليه الملح حتي يفقد الماء اللي فيه
بعد ذلك في طبق به كمية من الدقيق نبتدي نعفر كل الباذنجان واحدة واحدة بالدقيق ونحمر في الزيت بيكون مقرمش وجميل بعد الانتهاء من الباذنجان
نحمر البصل والفلفل الالوان والفلفل الحامي في الزيت ويصفوا
في صنية مناسبة نضع كل المكونات اللي حمرناها ونحط التوم المقطع حلقات والطماطم
في إناء على النار نضع شوية زيت ونشوح التوم المفروم نضيف الملح والفلفل ومعلقة الخل والطماطم الفريش ومكعب المرق
تغلي وبعدين نيضفها علي الصنية وتدخل الفرن حتي تمام النضج
وصحتين وهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق