عجينة الميلفي
مقدمه من الشيف / همت مصطفى
المكونات
*******
كيلو دقيق
كيلو الاربع زبده
معلقة ملح
معلقة سكر
معلقة خل
الطريقه
******
تعجن المكونات
ونشكل الزبده بلوك داخل العجين وتتقفل ظرف ونبتدي نبنط ست بونط مع ترييح العجين في التلاجه بين كل بونطه والتانيه
نأخذ الزبده ونشكلها مربع نفرد العجين ونضع في الوسط الزبده وتطبق مثل الظرف وتفرد بالنشابه مستطيل نأخذ الحرف ويطبق والحرف الأخر يطبق عليه وتكون دي اول بونطه ندخلها الثلاجه نص ساعه ونكرر هذه العمليه ست مرات وبكده تكون معانا العجينه جاهزه نأخذ منها قطع ونفردها ونضعها في الصاج وتخرم كثيرا ونضع عليها ورقة زبده وصاج اقل حتي لاترتفع العجينه
الكريمه
400جرام كريم باتسيري و100جرام كريم شانتيه خام وحوالي كيلو الاربع لبن قابل الزياده وتحشي بيه طبقات الملفين ويوضع في الفريزر ساعه ثم نضع المربي أو السكر أو المروار ويقطع
مقدمه من الشيف / همت مصطفى
المكونات
*******
كيلو دقيق
كيلو الاربع زبده
معلقة ملح
معلقة سكر
معلقة خل
الطريقه
******
تعجن المكونات
ونشكل الزبده بلوك داخل العجين وتتقفل ظرف ونبتدي نبنط ست بونط مع ترييح العجين في التلاجه بين كل بونطه والتانيه
نأخذ الزبده ونشكلها مربع نفرد العجين ونضع في الوسط الزبده وتطبق مثل الظرف وتفرد بالنشابه مستطيل نأخذ الحرف ويطبق والحرف الأخر يطبق عليه وتكون دي اول بونطه ندخلها الثلاجه نص ساعه ونكرر هذه العمليه ست مرات وبكده تكون معانا العجينه جاهزه نأخذ منها قطع ونفردها ونضعها في الصاج وتخرم كثيرا ونضع عليها ورقة زبده وصاج اقل حتي لاترتفع العجينه
الكريمه
400جرام كريم باتسيري و100جرام كريم شانتيه خام وحوالي كيلو الاربع لبن قابل الزياده وتحشي بيه طبقات الملفين ويوضع في الفريزر ساعه ثم نضع المربي أو السكر أو المروار ويقطع
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق