الجمعة، 10 أبريل 2020

تتبيله البانيه

طريقه عمل تتبيله الفراخ البانيه

اسم الوصفه / تتبيلة البانيه
مقدمه من /الشيف مرمر
💥 من تجهيزات رمضان 💥
     تتبيلة البانية

دي التتبيلة الاصليه للبانيه
١/٢ كيلو فراخ مقطعه شرايح رفيعه ( بانيه)
( منقوعه فى ماء وخل)
بصلة كبيرة
فص توم
ملح وفلفل اسود
معلقة صغيرة مليانة زنجبيل بودرة
١/٢  معلقة صغيرة قرفة
معلقة عسل اسود ماتخفوش مش بتدي طعم مسكر بتدي لون حلو للفراخ وطعم كمان بيفرق
ربع كباية لبن حليب او  زبادي
للتغليف ( بيض + بقسماط + نشا)
💥💥💥💥💥💥
كل المكونات  ( زبادى او اللبن  + بصل + توم + الفلفل والملح والزنجبيل والقرفه + معلقة العسل)تضع في الخلاط او الكبة  تخلط جيدا
فى طبق نضع الخلطه وعليها   الفراخ البانية  بعد ما نصفيها من ميتها اللي كانت منقوعة فيها تخلط بالتتبيله جيدا
تتشال في التلاجة لتاني يوم
نحضر طبق فيه بقسماط عليه نشا وطبق فيه بيض عليه لبن مع فلفل وملح  ونشيل الفراخ من التتبيله ثم نضع فى البيض ثم البقسماط او الفيجيتار ونضغط عليه اوى ونضع فى طبق فل وبينها طبقه من الكيس البلاستيك او الاستريتش ويحفظ فى الفريزر
ممكن تحطيها في البقسماط او الفيجيتار بدون ما تغمسيها في البيض اللبن والنشا حيقوموا بالواجب
 عند الاستخدام
يقلى  في زيت غزير يكون مغطي البانيه جوه الطاسه
مش حتاخد وقت في القلي وحتتطلع مالهاش حل
وبالف هنا.
💥💥💥💥💥💥😅
ملحوظه
* البصل بيتفرم  ناعم وبيتحط بالميه بتاعته بيدى طعم الذ
*البانيه بيتغسل وينقع فى ميه وخل لمدة١/٤ ساعه قبل التتبيله اولا لضمان نظافة الفراخ والخل بيخلى الفراخ تستوى بسرعه
* علشان يطلع طعم الفراخ مالوش حل لازم يبقى متبله فيها يوم فى التلاجه
* ممكن نحتفظ بالتتبيله لمره تانيه كمان فى الفريزر يتبل بيها مره تانيه
* ممكن تستغنى عن البيض ونغطى البانيه بالبقسماط او الفيجتار على طول
* الفراخ البانيه ( شرايح الفراخ) ممكن تستوى على طول فى طاسه او على الجريل بنقطة زيت ويبقى طعمها حلو جدا وكمان يبقى اصح للرجيم ومرضى الكوليسترول والقلب

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013