طريقه عمل فراخ كنتاكي
اسم الوصفه / فراخ كنتاكى
مقدمه من / الشيف مرمر
🍒🍒🍒
💕من تجهيزات رمضان 💕
🌷الفراخ المقرمشه ( كنتاكى ) 🌷
فرخه مقطعه الى 8 اجزاء او اوراك او فخاد او صدور على حسب ماتحبوا
2 كوب ونصف دقيق
عصير ليمونه
١/٢ كوب مياه بصل
معلقه نشا
بهارات فراخ
معلقه بيكنج بودر
ملح
فلفل اسود / كمون / جنزبيل
توم, بودر
بصل, بودر
قليل من الماء حسب الحاجه
🌞 الطريقة🌞
في طبق عميق, نحط كوب دقيق وعليه النشا والبيكنج بودر. ملح وفلفل وبهارات الفراخ والتوم والبصل البودر
ونخليها عباره عن عجين سايله وماننساش نحط عصير الليمون ومايه البصل بيدوا قرمشه وطعم تحفه لايقاوم وسبيها فى التتبيله حوالى ساعه وبعد الساعه
نجيب طبق تاني, نحط فيه باقي الدقيق ورشه من البهارات على بعضها بالتوم البودر والبصل البودر. الكمون والجنزبيل فلفل
شيلى الفراخ من خليط العجين الاول, ثم تنزل فى الدقيق. بعد كده نضغط عليها اوى علشان التتبيله تمسك فيها وتحفظ فى طبق فل وبين كل طبقه من الفراخ كيس بلاستيك او استرتش وتحفظ فى الغربزر وعند الاستخدام تقلى فى زيت غزير ساخن ننزل بالفراخ ثم نهدى النار علشان السوى وتخرج من الزيت على منديل مطبخ وبالف هنا ❤❤❤
#مطبخ_مرمر_للاكل_البيتي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق