الخميس، 30 أبريل 2020

تشيز كيك كنافه بالتمر مقدم من عبير درويش

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تشيز كيك كنافه بالتمر
والله الحاجات دى غاليه جدا بره
فى البيت انضف واحلى والمكونات موجوده فى كل بيت  ذبادى قطع جبنه اى نوع تمر طرى او عجوه وصفه سهله وبسيطه وحتنبهروا بيها
بسم الله
المكونات
اولا باكو كريم شانتيه مخفوق باللبن او مياه
ملعقه كبيره مليانه جيلاتين بودر مدوب فى ملعقتين مياه ونتركه على جنب
ربع كيلو كنافه متفرزه نطلعها ونفركها بالايد نضع عليها ملعقتين سمنه ونحمرها على النار او بالفرن ونقلب من وقت للتانى وعندكم صوره بشكلها بعد التحمير
واضع على الكنافه بعد التحمير  ٤ ملاعق شربات واقلبها كويس واضعها فى صينيه التشيز كيك
نضع بالخلاط علبه ذبادى
نصف كوب تمر طرى او عجوه
٤ قطع جبنه كيرى او لافاش كيرى
نصف كوب لبن
نصف كوب قشطه اى نوع والاحسن وش اللبن
ونضربهم كويس جدا جدا مع بعض ثم اضع الكريم شانتيه والجيلاتين واضرب ضربتين واضعهم على الكنافه وادخلهم الفريزر للتجميد ثم ازين حسب الرغبه  انا زينت بصوص نوتيلا وصوص كراميل
ممكن نزين بتمر ممكن مكسرات المتاح
ملحوظه الجيلاتين لما نضعه بالمياه ونتركه على ما نخلص حنلاقيه جمد حطيه بالمايكرويف ثوانى او على حمام مياه ساخن حتلاقيه ساح الف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013