مقدم من الشيف رنا رافت
مدة التحضير ٢٠ دقيقة
مدة الطهى ٢٠ دقيقة
المقادير
4كوب دقيق مخبوزات
ملعقه كبيره خميره
ملعقه كبيره بيكنج بودر
3ملعقه كبيره سكر
نص ملعقه صغيره ملح
بيضه
2 ملعقه كبيره زبده
كوب لبن دافئ للعجن
الحشو
شيكولاته
لوش العحينه
صفار بيضه
ملعقتين لبن
ملعقه صغيره نسكافيه
طريقة التحضير
في بوله هنخلط الدقيق والبيكنج بودر والملح
ف بوله تانيه هنخلط اللبن والخميره والسكر واول ماتظهر فقاعات الخميره نضيفها على
خليط المكونات الجافه مع اضافة البيضه والزبده ونعجن كويس جدا لمدة 10 دقائق
لغاية ماتتكون عجينه طريه وناعمه نحضر بوله فيها رشة دقيق ونضع العجينه ونغطيها ببلاستك رول ونتركها في مكان دافئ لمدة ساعه
بعد ماتخمر هنقسمها على أربع قطع متساويه ونفردها بشكل مستطيل وبمقطع هنقطعها من نصف المستطيل على شكل خيوط الصوف ونضع الحشوه على الجانب السليم ونقفلها كويس زي القطايف ونلف العحينه رول بشويش جدا علشان نحافظ على شكل الخيوط ونضعه في صينية مدهونه زيت
ونكمل باقي قطع العجينه ونغطيها ببلاستك تاني ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه أخرى 😋😋😋😋
وبعد كده هنخلط خليط دهان وش العجينه وندهنها بشويش خالص علشان نحافظ على تخمير العجينه وندخلها فرن سخن من قبل على درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقه
ولما تطلع من الفرن نغطيها بمنشفه مبلله
وتقدم بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق