طريقة عمل خبز الصوف
مقدم من الشيف سامية حافظ
مدة التحضير ٢٠ دقيقة
مدة الطهى ٢٠ دقيقة
المقادير
2 كوب وثلاث ارباع كوب دقيق
1 كوب إلا ربع حليب فاتر
3 ملعقة ونصف كبيرة سكر أبيض
نصف ملعقة صغيره ملح
1 ملعقة ونصف صغيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة طرية
بيضة
طريقة التحضير:-
الخطوة الأولى:
نحضر بولة كبيرة ونضيف فيها الدقيق ومعاه السكر والملح والخميرة بعدها نضيف البيضة في درجة حرارة الغرفة ومعاها الحليب الدافي.
الخطوة الثانية:
نعجن كل المكونات مع بعضها لمدة ٥ دقائق لحد ما تبقى متماسكة ومش بتلزق، نضيف السمنة ونعجن الي ان تختلط كويس مع العجينة وتبقى قوامها ناعم.
الخطوة الثالثة:
تترك العجينة تخمر في بولة لمدة ساعة في درجة حرارة الغرفة نخبط عليها شوية وبعديها نقطعها ٥ قطع متساوية ونشكلها على شكل كورة وبعدها نسيبها ترتاح لمدة ربع ساعة.
الخطوة الرابعة:
نفرد العجينة على شكل اسطوانة نقطعها بسكينة شرائح رفيعة من الطرف ونحط حشو الشيكولاتة او اي حشوة تفضليها على الطرف التاني زي القطايف وبعدها نلف الاسطوانة.
الخطوة الخامسة:
نجيب صينية ونحط فيها ورقة زبدة ونرص العجينة عليها، ندهن العجينة بحليب وصفار بيض من على الوش وندخلها الفرن على درجة حرارة ١٧٠ لمدة ١٧ – ٢٠ دقيقة الي ان تستوي من النص ومن الأطراف ويترك يبرد ويدهن بعسل أبيض ويقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق