الخميس، 18 مارس 2021

طريقة عمل خلية الكفتة


 

مقدم من الشيف شوشو عرابى


مدة التحضير ٢٠ دقيقة


مدة الطهى ٢٠ دقيقة


المقادير


نصف م ص ملح 

م ك سكر 

كوب كبير حليب دافئ 

خميرة هنضربهم مع بعض بالمضرب اليدوى ونضيف 

 بيضة  

فانيلا 

١/٤ كوب زيت 

٣ أكوب دقيق 


الطريقة


نعجن جيدا هيتكون عندنا عجينة طرية وهشة 

هندهنها زيت ونغطيها بأسترتش راب ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعة او اكتر عادى 



المقادير للكفتة


 نجهز الكفتة 

نصف كيلو لحمة مفرومة 

 بصلة مفرومة 

 نص م ص ثوم 

ملح 

 ٢ م ك بقسماط 

فلفل 

بهارات كفتة 

 بيضة 

بقدونس مفروم 


الطريقة


هكور الكفتة كور متوسطة واكور العجينة كور متوسطة واحط فيها الكفتة وهرصهم فى الصنية وتدخل فرن ١٧٠ درجة لمدة ٣٠ دقيقة واول ماتصفر اطلعها ادهن الوش بخليط ( م ك صلصة + م ك زبادى + ٣ م ك زيت ) 

ورشة شيدر وموتزريلا وتدخل الفرن تانى ١٥ دقيقة 

تخرج نزينها بالبقدونس وتتقدم وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013