الثلاثاء، 9 مارس 2021

طريقه عمل السي فوود


 

 


مقدم من سما محمود


مدة التحضير ٢٠ دقيقة


مدة الطهى ٢٠ دقيقة


المقادير


 طبق سي فود مشكل


 2 بصلة مبشورة 


جزرة متقطعة مكعبات صغيرة


كرفس-ثوم مفروم -فلفل


 اسمر-زعتر-ورق لوري -ملح وليمون 


طريقه التحضير


1-المحار يتغسل جيدا ونغسل باقي السي فود بالخل والملح 

2-نقشر الجمبري وننزع كيس الرمل

3-نغسل قشر وراس الجمبري  ويتشوح مع بصلة مفرومة وثوم وكرفس حتى اللون  دهبي ونضيف كوبايتين مياة وفلفل اسمر وكمون وزعتر وورقة لوري وبعد الغليان نهدي النار ونسيبه يغلي ببطئ لمدة نصف ساعة

بعدها نصفيه وناخد المياة  هتكون اساس الشوربة 

4-نشوح البصلة التانية مع جزر مكعبات وكرفس وثوم مفروم حتى  يصير شفاف-هنضيف المياة من الخطوة 3 ونتبلها بالملح والفلفل والكمون والزعتر وبعد ما تغلي نضيف الكاليماري المتقطع حلقات 

5-بعد دقيقتين نضيف السبيط وبعد دقيقتين الجمبري والكابوريا وبعدهم الفيليه المتقطع مكعبات صغيرة

لو حابين بالكريمة نضيف كوب كريمة طهي  أو كوب حليب مع ملعقتين قشطه قبل الرفع من على النار


مراجعة شيف ساره محمد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013