الخميس، 5 أغسطس 2021

طريقة عمل:بسبوسه  مقدمه من شيف: ياسمين حسن


مده التحضير :10دقايق 


مده الطهى: 25دقيقه


*المقادير:

كيس بسبوسه 

معلقه صغيره بيكنج بودر

معلقتين لبن بودره

معلقتين كبار سمن

معلقه كبيره عسل نحل

ونص كوب لبن ساخن


*مقادير السيرب:

1/2كوب سكر

1/2كوب مياه

عصير ليمون


طريقة التحضير:


1- إحضار طاسة لتحمير لبن بودرة لحد ما لونه يبقى دهبى .


2- اضافة معلقه صغيره بيكنج بودرونقلبهم كلهم مع بعض.


3-تسخن معلقتين كبار سمنه عليهم واضافةمعلقه كبيره عسل نحل واضيفهم عليهم مع الخلط.


4- اضافة اخيرة مع الخليط نص كوب لبن ساخن ونقلب كل الخليط مع بعض جيدا وتدهن صنيه بالسمن.

5-تنزيل الخليط الصينية وأدخله على فرن ساخن درجه الحراره ٢٠٠ علي رف الأوسط .


6- اضافة الشربات علي البسبوسة يكون بارد عند خروجها من الفرن عليه .

 وبالهنا والشفا

مراجعة الشيف : رانده عفيفي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013