المقادير
العجينه
نص كيلو دقيق
رشه ملح
معلقتين سكر
معلقه خميره
معلقه بيكنج بودر
ربع كوب زيت
معلقتين لبن بودر
كوب ماء دافيئ او لبن دافيئ
الحشو
بسطرمه
لحمه مفرومه
سجق او سدق
مشكل جبن
وفلفل الوان
وفلفل حامي او بارد حسب الرغبه
طريقه التحضير
ف بوله هضيف الدقيق ورشه ملح والسكر والخميره والبيكنج بودر واللبن والزيت والمايه او اللبن
واعجن المكونات كلها مع بعض لحد ما تتكون عجينه واسيبها تخمر ويتضاعف حجمها ...
بعد تخمير العجينه هقسمها كور. واسيبها ترتاح عشان الفرد
هفرد اول كورة واحشيها الحشو المتاح عندك
انا هنا الحشو بسطرمه ومشكل جبن
ولحمه مفرومه وفلفل حامي
وسجق ومشكل جبن وفلفل
وبعد الحشو يرتاح العيش عشر دقايق
ويدخل فرن ساخن مسبقا علي درجه حراره ٢٠٠
لمده نص ساعه
وبالف هنا.
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق