الأحد، 13 مارس 2022

طريقة عمل فراخ مشويه مع رز بسمتي مقدمة من شيف مني التابعي


مده التحضير

مده الطهي

تكفي لعدد


المقادير

#فراخ_مشويه

تتبيلة الفراخ :

بصله

طمطمايه

عصير ليمون

معلقتين زيت

معلقتين صويا صوص

معلقة مسترده

معلقه طعام بهارات فراخ

ملح و فلفل

معلقه توم مفروم


الطريقه :

هنضرب البصل و الطماطم في الكبه أو الخلاط و نصفيهم كويس اوي و ناخد الميه و نضيف عليها باقي التتبيله و نتبل الفراخ و نسيبها ليله كامله .


التسويه :

في كيس حراري و ندخلها الفرن او على شبكه و ندخلها على الرف اللي في النص لحد ما تستوي و بألف هنا .


#رز_بسمتي

المقادير

كوب رز بسمتي مغسول و متصفي

٢ كوب مايه

مرقه بودر

ورق لورا

حبهان

معلقه صغيره بهارات فراخ

عود قرف

ليمون مجفف

٣ فصوص قرنفل

٣ فصوص حبهان

نجمه يانسون

ملح وفلفل

زيت او زبده 

معلقه ص كركم


الطريقه :

في اناء على النار هنحط زيت و ننزل ورق لورا وحبهان وقرنفل ونجمه يانسون لحد ما يتحمصوا وريحتهم تطلع ثم اضيف الرز يتشوح واضيف باقي البهارات و نقلب ثم نضيف الرز و عليه الميه و لما يغلي نهدي الحراره و نسيبه يستوي و نقدمه بالهنا .


#التوميه

المقادير

٢معلقه نشا

كوب مايه

معلقه ص توم مفروم 

ملح وفلفل

نص كوب لبن

٣معالق مايونيز

تلت كوب زيت 

معلقه خل


الطريقه

ف اناء ع النار هضيف النشا والمايه واقلب لحد النشا يدوب. واستمر ف التقليب. لحد ما القوام يتقل واطفي النار واسيبه يبرد

ف الخلاط هضيف باقي المكونات. والنشا لحد ما القوام بقي كريمي 

وبألف هنا

#مني_التابعي

ويقدم


مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013