مده التحضير
مده الطهي
تكفي لعدد
المقادير
#فراخ_مشويه
تتبيلة الفراخ :
بصله
طمطمايه
عصير ليمون
معلقتين زيت
معلقتين صويا صوص
معلقة مسترده
معلقه طعام بهارات فراخ
ملح و فلفل
معلقه توم مفروم
الطريقه :
هنضرب البصل و الطماطم في الكبه أو الخلاط و نصفيهم كويس اوي و ناخد الميه و نضيف عليها باقي التتبيله و نتبل الفراخ و نسيبها ليله كامله .
التسويه :
في كيس حراري و ندخلها الفرن او على شبكه و ندخلها على الرف اللي في النص لحد ما تستوي و بألف هنا .
#رز_بسمتي
المقادير
كوب رز بسمتي مغسول و متصفي
٢ كوب مايه
مرقه بودر
ورق لورا
حبهان
معلقه صغيره بهارات فراخ
عود قرف
ليمون مجفف
٣ فصوص قرنفل
٣ فصوص حبهان
نجمه يانسون
ملح وفلفل
زيت او زبده
معلقه ص كركم
الطريقه :
في اناء على النار هنحط زيت و ننزل ورق لورا وحبهان وقرنفل ونجمه يانسون لحد ما يتحمصوا وريحتهم تطلع ثم اضيف الرز يتشوح واضيف باقي البهارات و نقلب ثم نضيف الرز و عليه الميه و لما يغلي نهدي الحراره و نسيبه يستوي و نقدمه بالهنا .
#التوميه
المقادير
٢معلقه نشا
كوب مايه
معلقه ص توم مفروم
ملح وفلفل
نص كوب لبن
٣معالق مايونيز
تلت كوب زيت
معلقه خل
الطريقه
ف اناء ع النار هضيف النشا والمايه واقلب لحد النشا يدوب. واستمر ف التقليب. لحد ما القوام يتقل واطفي النار واسيبه يبرد
ف الخلاط هضيف باقي المكونات. والنشا لحد ما القوام بقي كريمي
وبألف هنا
#مني_التابعي
ويقدم
مراجعة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق