ملوحظه
ينفع صيامى لو استبدلنا اللبن بحليب جوز الهند
المقادير :
250جرام سكر مايعادل كوب وربع
200 جرام زيت مايعادل كوب و
200جرام لبن مايعادل كوب الا 3 ملاعق
625جرام دقيق ما يعادل 5 كوب
كيس بيكنج باودر وكيك شيف
معلقة صغيرة بيكنج صودا
2معلقة كبيرة يانسون
معلقة خل
ڤانليا
رشه ملح
طريقه التحضير :
فى بوله نخلط الدقيق والبيكنج باودر والبيكنج صودا واليانسون والملح مع بعض
نضرب والسكر واللبن والزيت فى الخلاط ونحط الڤانيليا والخل ونخلطهم مع بعض كويس
وبعدين نحط الخليط فى بوله
وبعد كدا نحط الدقيق ونقلب العجينه هتكون متماسكة بس بتلزق شويه
نجيب صينيه مقاس 35×25 أو اكبر صينيه مستطيله عندك
ندهنها زيت نحط فيها ورق زبدة
وننزل بالخليط فى الصينيه ندهن أيدينا زيت ونساوى الخليط كويس
يدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة أو حسب نوع الفرن
يخرج من الفرن يبرد تمام
وبعدين نقسمها نصين بالطويل وبعدين نقطع شرائح بسمك 1 سم ونرص فى صاج
ونحط شرائح البسكويت على جانب وندخله الفرن تانى عشان يتحمص وياخد لون من الجانبين على درجة حرارة 150 لمدة نص ساعة عشان ياخد اللون حلو دا
مراجعة /مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق