مقادير العسل أو الشيرة أو الشربات أو القطر
250 جرام سكر
125 جرام مايه
125 جرام عسل جلوكوز
رشه ملح لمون
نحطهم مع بعض على النار وأول ما يغلى نحط الملح الليمون وبعد كدة نمسح حوالين الحلة العسل اللازق بالاسبتيولا أو نغطى الحلة عشان العسل اللازق حوالين الحلة يدوب من البخار أول ماالسكر يدوب نطفى علطول حوالى 10 دقايق ونتركه على جنب يبرد
مقادير
500 جرام جلاش
150 جرام سمنه
250 جرام سودانى متحمص
50 جرام سكر
50 جرام مايه
معلقة صغيرة قرفة
طريقة التحضير
نأخذ السودانى والسكر ونفرمهم فى الكابه خشن
بعد كدة نضع القرفة والمايه ونقلب كويس جدا
هنجهز الجلاش ونضع 8 ورقات على بعض ونضع الحشو ونلف الجلاش لفتين ونقطع وهكذا حتى تخلص الكميه
نجهز صاج ونحط فيه الجلاش وندفى السمنه ونوزعها على الجلاش
يدخل على درجة حرارة 180 لمدة ساعة أو ساعة إلا ربع حسب نوع الفرن
▪️ يخرج من الفرن ياخد عسل تقيل بارد
والف هنا
مراجعة دينا محسن
تم النشر بواسطه مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق