الأربعاء، 29 يونيو 2022

طريقة عمل صينيه بقلاوة بالجلاش مقدم من الشيف / نشوي الزعويلي




مقادير العسل أو الشيرة أو الشربات أو القطر  


250 جرام سكر 

125 جرام مايه

125 جرام عسل جلوكوز 

رشه ملح لمون 

نحطهم مع بعض على النار وأول ما يغلى نحط الملح الليمون وبعد كدة نمسح حوالين الحلة العسل اللازق بالاسبتيولا أو نغطى الحلة عشان العسل اللازق حوالين الحلة يدوب من البخار أول ماالسكر يدوب نطفى علطول حوالى 10 دقايق ونتركه على جنب يبرد


 مقادير 

500 جرام جلاش 

150 جرام سمنه 

250 جرام سودانى متحمص

50 جرام سكر 

50 جرام مايه

معلقة صغيرة قرفة 

طريقة التحضير

نأخذ السودانى والسكر ونفرمهم فى الكابه خشن 

بعد كدة نضع القرفة والمايه ونقلب كويس جدا 

هنجهز الجلاش ونضع 8 ورقات  على بعض ونضع الحشو ونلف الجلاش لفتين  ونقطع وهكذا حتى تخلص الكميه 

نجهز صاج ونحط فيه الجلاش وندفى السمنه ونوزعها على الجلاش 

يدخل على درجة حرارة 180 لمدة ساعة أو ساعة إلا ربع حسب نوع الفرن 

▪️ يخرج من الفرن ياخد عسل تقيل بارد 

والف هنا 

مراجعة دينا محسن 

 تم النشر بواسطه مروة صابر إبرإهيم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013