الاثنين، 6 يونيو 2022

طريقة عمل شاورمة اللحمة بالعيش السوري مقدمة من شيف سهام الحشاش

مده التحضير30دقيقة دقيقة20 مده الطهي تكفي لعدد لايوجد المقادير ربع كيلو من اللحمه شرائح رفيعه علبه زبادي (ياغورت)صغيره معلقة كاتشب حار معلقه صغيره من الملح معلقه صغيره من بابريكا معلقه صغيره من بهارات الشاورما معلقه صغيره من الفلفل الاسود معلقه صغيره من الثوم البودر معلق صغيره من البصل البودر معلقه صغيره من عصير الليمون معلقه صغيره خل تفاح ء واحد من الفلفل الاحمر واحد من الفلفل الاخضر ١واحد من الفلفل الاصفر بصلة كبيره بتقطع شرائح رفيعه معلقه طعام من زيت الزيتون او زيت عادي طريقة التحضير نحضر وعاء نضع فيها من شرائح اللحم والزبادي والخل التفاح والكاتشب الحار والملح والبابريكا والبهارات الشاورما والفلفل الأسود والثوم بودر وبصل بودر وعصير الليمون ويقلب تقليبة جيدا ويغطي باستر يتش راب ويدخل التلاجة ويقطع الفلفل الألوان تقطيع شرائح والبصل شرائح ونضع مقلاةعلي البوتاجاز تسخن جامد وتطلع اللحم المتبله من التلاجه علي المقلاة علي البوتاجاز ويقلب جيدا وينزل عليها من البصل ويشوح مع بعضة وننزل علية بفلفل اللوان ويقلب علي البوتاجاز تقليب جيدا ويطفي علية النار (الحشو) نجيب رغيف من العيش السوري ويدهن بالطحينة ونضع الحشو اللحم المتبل بالفلفل الألوان من جواه ويلف زي الرول وبعد كدا نضع جريل (مقلاة)علي البوتاجاز وندي العيش السوري صدمة علي الجبين وبعد كدا يقدم في الطبق معاة وفلفل الوان وسلطة طحينة واتمني الوصفة تعجبكو مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013