الأربعاء، 22 يونيو 2022

طريقة عمل دجاج مشوية بالفريك والمكسرات مقدمة من الشيف شوشو عرابي

مدة التحضير ساعتين مدة الطهي ساعة وربع اول خطوة نضع الدجاج في محلول ملحى مكون من (ماء + ملح + سكر) لمدة ساعتين على الاقل💝 المقادير تتبيلة الفراخ ماء بصل عصير 2 طماطم 2 م ك بابريكا ملح فلفل ١/٤ كوب زيت م ك توابل فراخ طريقة التحضير هنقلب جميع المقادير ونضع الدجاج فى التتبيلة وممكن نقطعها لقطع او نزيل العضم ونفردها ونغطيها بأسترتش راب وندخلها التلاجة لتانى يوم هنخرجها و نشيلها من التتبيلة وبالسكينة هنعمل فتحات فى الصدر لسرعة التسوية ونغطيها بفويل وندخلها فرن ٢٠٠ درجة لمدة ساعة وربع او حسب وزنها ونشيل الفويل ونسيبها تاخد لون طريقة تجهيز الفريك 2كوب فريك هنغسلهم كويس ونسيبهم فى مايه دافية ساعة وفى طاسة على النار نضع معلقتين زبدة ومعلقتين زيت وبصلة مفرومة ونقلب و مكعب مرقة وننزل بالكبد والقوانص ونقلب ونضيف ملح وفلفل ونتركها على النار ٣٠ دقيقة ونضيف الفريك ونقلب وفى برام ندهنه بزبدة ونضغ فيه الخليط وكوب شوربة ويدخل فرن ١٨٠ درجة لمدة ٢٥ دقيقة ⚘ وفى معلقة زبدة على النار هنحمص مكسرات مشكلة ونقدم سرفيس التقديم وبالهنا والشفا مراجعة دينا محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013