الأحد، 27 أغسطس 2017

الكشرى المصرى مقدم من مروه جميل عبدالله


وقت التحضير 15 دقيقه  
وقت الطهى ساعه 
المقادير 
بصل 
ارز وشعريه 
ومكرونه صغيرة واسباجتى 
وعدس وحمص مسلوق 
وطماطم وتوم مفروم 
وماح وفلفل وبهارات كشرى وكزبرة ناشفه 
الطريقه 
يقطع البصل بالقطاعه الشيبسى ويرش بالملح والدقيق جيدا واضيفه فى اناء النار بيه زيت ساخن جدا وحمره ولما لونه يصبح ذهبى اطلعه 
واسلق المكرونه النوعين واضيف الزيت والملح لتمام النضج 
وفى اناءعلى النار اسلق العدس نصف سلقه واصفى المياه وفى نفس الاناءاضبف السمن او الزيت و احمر الشعربه واضيف العدس واشوحهم شويه وبعدين الارز المغسول جيدا وازيده بالماء واضيف الملح وواطى عليه لحين النضج 
والحمص يكون تم نقعه من بالليل اسلقه واضيفه على الكشرى 
والصلصه فى اناء على النار اضيف الزيت ثم التوم المفروم والكسبرة الناشفه وحمرهم شويه اضيف الطماطم المضروبه فى الخلاط واضيف التوابل ملح وفلفل وجنزبيل وبهارات كشرى وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013