وقت التحضير 15 دقيقه
وقت الطهى ساعه
المقادير
بصل
ارز وشعريه
ومكرونه صغيرة واسباجتى
وعدس وحمص مسلوق
وطماطم وتوم مفروم
وماح وفلفل وبهارات كشرى وكزبرة ناشفه
الطريقه
يقطع البصل بالقطاعه الشيبسى ويرش بالملح والدقيق جيدا واضيفه فى اناء النار بيه زيت ساخن جدا وحمره ولما لونه يصبح ذهبى اطلعه
واسلق المكرونه النوعين واضيف الزيت والملح لتمام النضج
وفى اناءعلى النار اسلق العدس نصف سلقه واصفى المياه وفى نفس الاناءاضبف السمن او الزيت و احمر الشعربه واضيف العدس واشوحهم شويه وبعدين الارز المغسول جيدا وازيده بالماء واضيف الملح وواطى عليه لحين النضج
والحمص يكون تم نقعه من بالليل اسلقه واضيفه على الكشرى
والصلصه فى اناء على النار اضيف الزيت ثم التوم المفروم والكسبرة الناشفه وحمرهم شويه اضيف الطماطم المضروبه فى الخلاط واضيف التوابل ملح وفلفل وجنزبيل وبهارات كشرى وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق