وقت التحضير ربع ساعه
وقت الطهى ربع ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كوب زيت
4معالق سكر كبيرة
3معالق خميرة فوريه
رشه ملح ورشه خل
ماء للعجن
الطريقه
اولا اضيف الخميرة مع معلقتين السكر الكبار مدوبين فى ربع كوب ماء دافيءوتترك لتتفاعل ثم تقلب على الكيلو الدقيق ورشه الملح ومعلقتين السكر والزيت ويفرك الدقيق جيدا ثم المياه حبه بحبه حتى تلم العجينه ونحصل على عجينه لينه شويه مش طريه وتغطى وتترك لتخمر ثم تكور بحجم البرتقاله الصغيرةو تفردكل واحده على زيت على شكل رول فى صنيه مدهونه زيت خفيف وتغطى وتترك تخمر ثم تتخبز فى فرن ساخن على اعلى درجه ولما يستوى اطلعه ارشه ببخاخه مياه ويغطى بفوطه نظيفه حتى لاينشف بعد مايبرد يوضع فى كيس فى الفريزر
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق