الأحد، 24 سبتمبر 2017

صرر الأوزي (أكله شامي) مع الشيف (أيه على) !


صرر الأوزي (أكله شامي)
المقادير
1/2
ك رز
2
كوبب بسله
1/2
ك لحمه مكعباات صغيره اوى
ملح ورق غار حنزبيل قرفه فلفل
مكسرات زبده
لفه جولاش
الطريقه
زبده وزيت ونشوح البسله كويس اوى وننزل بالارز
ونحط مقدار المايه وملح وورق غار ويستوى
اللحمه نتبلها ليله او فى وقتها نحط فلفل جنزبيل قرفه غار ونشوحها بزيت كويس حدا ونحط مقدار مايه للسوا كامل
وبعدين نخلط اللحمه مع الرز وال بسله ونحط مكسرات
(لوز وفسدق او سودانى وزبيب) المتاح عندك
نفرد لفه الجولاش ونقطع مربع كبير
ونجيب بوله الحجم المناسب ليكى وتحطى طبقتين جولاش (المربع(
وتضيفى خليط الرز والبسله واللحمه والمكسرات وتقفلى بزيادات الجولاش وتقلبى البوله ع صنيه مدهونه زبده وتدهنى وتكررى نفس الكلام وتدهنى صرر الاوزي بالزبده وعلى الوش فسدق مجروش او فص لوز المتاح عندك
ع الفرن 180 تاخد لون والجولاش يقرمش
ممكن نبدل البسله ب فاصوليا حمرا تنقعيها وتسلقيها وضفيها على الرز واللحمه Description: 😊Description: 😘Description: 😍الف هنا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013