الدنش او البريوش التركى
مقدم من الشيف ندى العسال
مدة التحضير ساعة وربع
مدة الخبز 25 دقيقة
المكونات :
( للعجينة )
3 كوب دقيق
رشة ملح
فانيليا
1 بيضة
نصف كوب زيت او زبدة سايحة
كوب لبن دافى للعجن
كيس خميرة فورية
2 ملعقة ك مليانة سكر
ملعقة ك زبادى
ملعقة ص بيكنج بودر
( لتلميع الوجه )
ربع كوب لبن + ملعقة ك قهوة سريعة الذوبان +رشة سكر
( للتزيين )
مربى مشمش مذابة فى القليل من الماء .
سكر سنترافيش او حبيبات
جوزهند مبشور
صوص كراميل او صوص شيكولاتة
الطريقة :-
- يخلط كلا من الدقيق ورشة الملح والبيضة والبيكنج بودر والزبادى .
- فى وعاء يوضع اللبن الدافئ مع الخميرة والسكر والفانيليا والزبدة السايحة ويترك جانبا ليختمر حوالى ربع ساعة .
- يضاف خليط اللبن على خليط الدقيق ويعجن جيدا حتى نحصل على عجينة متماسكة وناعمة فى اليد وطرية تغطى باسترتش نايلون وتترك لتختمر ساعة .
- نحضر العجينة بعد التخمير ونفردها بسمك 1 سم ثم تلف على شكل رول اسطوانى وتقطع الى دوائر بسمك 2 سم وطريقة اخرى بعد فرد العجين يمكن ان تقطع الى شرايط طولية وتلف كل شريطة بشكل رول ايضا .
- تصف دوائر البريوش فى صاج فرن بعيدة عن بعضها وتغطى بفوطة وتترك فى مكان دافى لتختمر تلت ساعة أخرى .
- يدهن الوجه بخليط التلميع وتدخل الفرن على حرارة 200 حتى يصبح لونها دهبى .
- تخرج من الفرن مباشرة وتزين حسب الرغبة .
مدير مطبخ جريدة اخبار العرب ناهد هشام / مروة جميل عبدالله
مقدم من الشيف ندى العسال
مدة التحضير ساعة وربع
مدة الخبز 25 دقيقة
المكونات :
( للعجينة )
3 كوب دقيق
رشة ملح
فانيليا
1 بيضة
نصف كوب زيت او زبدة سايحة
كوب لبن دافى للعجن
كيس خميرة فورية
2 ملعقة ك مليانة سكر
ملعقة ك زبادى
ملعقة ص بيكنج بودر
( لتلميع الوجه )
ربع كوب لبن + ملعقة ك قهوة سريعة الذوبان +رشة سكر
( للتزيين )
مربى مشمش مذابة فى القليل من الماء .
سكر سنترافيش او حبيبات
جوزهند مبشور
صوص كراميل او صوص شيكولاتة
الطريقة :-
- يخلط كلا من الدقيق ورشة الملح والبيضة والبيكنج بودر والزبادى .
- فى وعاء يوضع اللبن الدافئ مع الخميرة والسكر والفانيليا والزبدة السايحة ويترك جانبا ليختمر حوالى ربع ساعة .
- يضاف خليط اللبن على خليط الدقيق ويعجن جيدا حتى نحصل على عجينة متماسكة وناعمة فى اليد وطرية تغطى باسترتش نايلون وتترك لتختمر ساعة .
- نحضر العجينة بعد التخمير ونفردها بسمك 1 سم ثم تلف على شكل رول اسطوانى وتقطع الى دوائر بسمك 2 سم وطريقة اخرى بعد فرد العجين يمكن ان تقطع الى شرايط طولية وتلف كل شريطة بشكل رول ايضا .
- تصف دوائر البريوش فى صاج فرن بعيدة عن بعضها وتغطى بفوطة وتترك فى مكان دافى لتختمر تلت ساعة أخرى .
- يدهن الوجه بخليط التلميع وتدخل الفرن على حرارة 200 حتى يصبح لونها دهبى .
- تخرج من الفرن مباشرة وتزين حسب الرغبة .
مدير مطبخ جريدة اخبار العرب ناهد هشام / مروة جميل عبدالله
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق