الكشري المصري
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 30 دقيقة
مدة الطهي : 30 دقيقة
1 كيس مكرونة اسبكتي
1 كيس مكرونة صغيرة
ربع عدس بجبة مستورد
نصف كيلو ارز
ربع كيلو شعرية
كيلو طماطم مضروبة في الخلاط
فصين ثوم مفروم
كمون
ملح
كزبرة ناشفة وليمون
2 ملعقة كبيرة شطة
1 كيلو بصل مقطع شرايح صغيرة
زيت
ربع كيلو حمص شام منقوع ومسلوق
1 ــ نغلي الطماطم كويس اوي ونحط ملح وكزبرة وكمون ويترك علي جنب والصلصة تكون لاخفيفة ولا سميكة متوسطة
2 ــ نسلق المكرونة وتترك جانبا
3 ــ نحمر البصل كويس ونصفية من الزيت في مصفة ويترك علي جنب
4 ــ ونأخد الزيت بتاع البصل ونحمر فية الشعرية ويوضع شوية ماية ونكون غسلين العدس ونقعينة شوية في الماية ويوضع علي الشعرية ونكون غسلين الارز ويوضع علي الشعرية ونكمل الماية للأرز ونحط ملح ويترك الارز يغلي ونوطي علية النار ونحط الشياطة حتي يتم النضج
5 ــ دقة الكشري
ماية ويوضع ثوم مفروم معلقة وشوية شطة وكزبرة وكمون وليمون وشوية ملح ويقلب مع بعض ويوضع في زجاجة لحين الاستعمال }
5 ـ دقة الشطة
يوضع شوية زيت ثم يوضع ملعقتين شطة كبار علي الزيت ويحمر الشطة ثم يوضع شوية صلصة صغيرة علي الشطة تغلي ويطفي عليها الصلصة ناخدها من الصلصة الكشري
6 ـ نغرف الكشري بالشكل اللي انتوا شايفينة ونكون نقعين حمص شام وسلقينة ونغرف بالشكل دة او اي شكل تحبية
رئيس قسم المطبخ أ ناهد هشام ومروة جميل
تحياتي الشيف هناء فهمي
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 30 دقيقة
مدة الطهي : 30 دقيقة
1 كيس مكرونة اسبكتي
1 كيس مكرونة صغيرة
ربع عدس بجبة مستورد
نصف كيلو ارز
ربع كيلو شعرية
كيلو طماطم مضروبة في الخلاط
فصين ثوم مفروم
كمون
ملح
كزبرة ناشفة وليمون
2 ملعقة كبيرة شطة
1 كيلو بصل مقطع شرايح صغيرة
زيت
ربع كيلو حمص شام منقوع ومسلوق
1 ــ نغلي الطماطم كويس اوي ونحط ملح وكزبرة وكمون ويترك علي جنب والصلصة تكون لاخفيفة ولا سميكة متوسطة
2 ــ نسلق المكرونة وتترك جانبا
3 ــ نحمر البصل كويس ونصفية من الزيت في مصفة ويترك علي جنب
4 ــ ونأخد الزيت بتاع البصل ونحمر فية الشعرية ويوضع شوية ماية ونكون غسلين العدس ونقعينة شوية في الماية ويوضع علي الشعرية ونكون غسلين الارز ويوضع علي الشعرية ونكمل الماية للأرز ونحط ملح ويترك الارز يغلي ونوطي علية النار ونحط الشياطة حتي يتم النضج
5 ــ دقة الكشري
ماية ويوضع ثوم مفروم معلقة وشوية شطة وكزبرة وكمون وليمون وشوية ملح ويقلب مع بعض ويوضع في زجاجة لحين الاستعمال }
5 ـ دقة الشطة
يوضع شوية زيت ثم يوضع ملعقتين شطة كبار علي الزيت ويحمر الشطة ثم يوضع شوية صلصة صغيرة علي الشطة تغلي ويطفي عليها الصلصة ناخدها من الصلصة الكشري
6 ـ نغرف الكشري بالشكل اللي انتوا شايفينة ونكون نقعين حمص شام وسلقينة ونغرف بالشكل دة او اي شكل تحبية
رئيس قسم المطبخ أ ناهد هشام ومروة جميل
تحياتي الشيف هناء فهمي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق