معمول
المقادير:
كوب سمن
كوب زيت
1/2 كوب ماء زهر
3ملعقة كبيرة سكر بودر
ملعقة صغيرةبيكنج بودر(مكومة شوية)
ملعقة صغيرة محلب
1/2 كوب سمسم متحمص(مهروش شوية )
دقيق
دالحشوة:عجوة (مضاف اليها سمسم وشوية ماء زهر ورشة قرفة وشوية سمن اوزيت)
أو ملبن مضاف اليه شوية سمسم
الطريقة
نضع المواد
السائلة في بولة مع السمسم ونمزجهاً كويس ونضيف الدقيق منخول مع البيكنج بودر ونعجن كويس لحد مانتحصل ع عجينة متماسكة(مش طرية)
نسيب العجينة ترتاح على الأقل ساعتين ونبداء التشكيل يأما يدوي اوبالفورمة
انا شكلتها يدوي خدت مقدار من العجينة ونكورها ونفتحها باليد دايرة ونضع الحشو ونقفلها ونكورها ثاني وننقشها بالمنقشة
وع فرن سخن بدرجة 180نفتح عليها من تحت لحد ماياخذ لون الأحمر نفتح عليه من فوق شوية يحمر
يبرد شوية وهو دافي نرش عليه سكر بودر ولما يبرد ع اخر نرش عليه سكر ثاني عشان يثبت
وصحتين وتسلموا ياهلنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
- مقدمة من؛أمل علي
المقادير:
كوب سمن
كوب زيت
1/2 كوب ماء زهر
3ملعقة كبيرة سكر بودر
ملعقة صغيرةبيكنج بودر(مكومة شوية)
ملعقة صغيرة محلب
1/2 كوب سمسم متحمص(مهروش شوية )
دقيق
دالحشوة:عجوة (مضاف اليها سمسم وشوية ماء زهر ورشة قرفة وشوية سمن اوزيت)
أو ملبن مضاف اليه شوية سمسم
الطريقة
نضع المواد
السائلة في بولة مع السمسم ونمزجهاً كويس ونضيف الدقيق منخول مع البيكنج بودر ونعجن كويس لحد مانتحصل ع عجينة متماسكة(مش طرية)
نسيب العجينة ترتاح على الأقل ساعتين ونبداء التشكيل يأما يدوي اوبالفورمة
انا شكلتها يدوي خدت مقدار من العجينة ونكورها ونفتحها باليد دايرة ونضع الحشو ونقفلها ونكورها ثاني وننقشها بالمنقشة
وع فرن سخن بدرجة 180نفتح عليها من تحت لحد ماياخذ لون الأحمر نفتح عليه من فوق شوية يحمر
يبرد شوية وهو دافي نرش عليه سكر بودر ولما يبرد ع اخر نرش عليه سكر ثاني عشان يثبت
وصحتين وتسلموا ياهلنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق