السلام عليكم ياهلنا
اكلير
مقدمة من: أمل علي
المقادير:
3بيضة كبيرة
كوب ماء
كوب دقيق وملعقة كبيرة إضافية دقيق
1/2 كوب زبدة(أو زيت )
ذرة ملح
ملعقة صغيرة نشا(مكومة شوية مش كثير عشان ماينشفش)
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ظرف فانيليا
الطريقة
نضع الماية والزبدة والملح في حلة ع نار اول مايغلو نضيف الدقيق المنخول دفعة واحدة مع التحريك بسرعة حتى تتكون معك كتلة من العجين تنفصل عن الحلة
ننزله ويبرد شوية ونضيف البيض بالبيضة ونضرب بالمضرب او حتي يدوي بمضرب البيض ثم النشا والفانيليا والبيكنج بودر الى ان يمتزجوا كويس
التشكيل بكيس حلواني او حتى بالملعقة الكبيرة زي ماانا عملته
وتحطوه ع ورق زبدة وع فرن سخن مسبقا وعلى درجة 200وتفتحوا من فوق وتحت
واول مايستوي تطفوا عليه وتسيبه باب الفرن مفتوح شوية
الحشوة:
مكس شانتى وكاستردا( لكل كوب شانتى مخفوق نضيف نص كوب كاستردا جاهز وبارد ونخفق الى ان يمتزجوا كويس ونحشي بهم الاكلير
صوص الشوكولاتة
عبارة عن نص كوب سكر ونص كوب حليب وثلاث ملاعق كبيرة كاكاو تضربوهم في الخلاط ونزلت عليهم بنص كوب زيت سرسوب لحد ماثقل القوام وبقى كريمي ونزين به الاكلير
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
اكلير
مقدمة من: أمل علي
المقادير:
3بيضة كبيرة
كوب ماء
كوب دقيق وملعقة كبيرة إضافية دقيق
1/2 كوب زبدة(أو زيت )
ذرة ملح
ملعقة صغيرة نشا(مكومة شوية مش كثير عشان ماينشفش)
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ظرف فانيليا
الطريقة
نضع الماية والزبدة والملح في حلة ع نار اول مايغلو نضيف الدقيق المنخول دفعة واحدة مع التحريك بسرعة حتى تتكون معك كتلة من العجين تنفصل عن الحلة
ننزله ويبرد شوية ونضيف البيض بالبيضة ونضرب بالمضرب او حتي يدوي بمضرب البيض ثم النشا والفانيليا والبيكنج بودر الى ان يمتزجوا كويس
التشكيل بكيس حلواني او حتى بالملعقة الكبيرة زي ماانا عملته
وتحطوه ع ورق زبدة وع فرن سخن مسبقا وعلى درجة 200وتفتحوا من فوق وتحت
واول مايستوي تطفوا عليه وتسيبه باب الفرن مفتوح شوية
الحشوة:
مكس شانتى وكاستردا( لكل كوب شانتى مخفوق نضيف نص كوب كاستردا جاهز وبارد ونخفق الى ان يمتزجوا كويس ونحشي بهم الاكلير
صوص الشوكولاتة
عبارة عن نص كوب سكر ونص كوب حليب وثلاث ملاعق كبيرة كاكاو تضربوهم في الخلاط ونزلت عليهم بنص كوب زيت سرسوب لحد ماثقل القوام وبقى كريمي ونزين به الاكلير
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق