شوريك المحلات
.مقدمة من شيماء عبد الحميد
.مدة التحضير ساعتان تقريبا
.المقادير
.نصف كيلو دقيق .
..معلقة كبيرة خميرة
...تلات ارباع كوب سكر
.. بيضة
...معلقة صغيرة بكنج بودر
..نصف معلقة صغيرة ملح .
.حوالي كوب ونصف حليب
...6 ملاعق كبار زيت
..معلقتين كبار زبدة سايحة عند فرد العجين .
..الطريقة
نضع الحليب السكر الملح البكتج بودر الخميرة ونقلب كويس ثم الزيت والبيضة ونقلب كويس اخر حاجة نضيفها الدقيق وشوي شوي لحد ما العجين تسيب الطبق وتكون طرية بردة .اخمرها ساعة ثم اقسمها قسمين .كل قسم نفرده ع دقيق خفيف مستطيل وادهن المستطيل زبدة بالفرشاه واقطعه شرايط والف اول شريط حلووني واجيب التاني والفه داير والتالت دلير واحط بالصينية .اعمل كده بباقي العجين .اتركهم يخمروا تاني 20 دقيقة ثم اضع بيضة مع م خل والمع ويدهل ع 200 حرارة ...ممكن بقى نضع مربى مشمش للتلميع او اللي مش عايز خلاص بلاش
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
.مقدمة من شيماء عبد الحميد
.مدة التحضير ساعتان تقريبا
.المقادير
.نصف كيلو دقيق .
..معلقة كبيرة خميرة
...تلات ارباع كوب سكر
.. بيضة
...معلقة صغيرة بكنج بودر
..نصف معلقة صغيرة ملح .
.حوالي كوب ونصف حليب
...6 ملاعق كبار زيت
..معلقتين كبار زبدة سايحة عند فرد العجين .
..الطريقة
نضع الحليب السكر الملح البكتج بودر الخميرة ونقلب كويس ثم الزيت والبيضة ونقلب كويس اخر حاجة نضيفها الدقيق وشوي شوي لحد ما العجين تسيب الطبق وتكون طرية بردة .اخمرها ساعة ثم اقسمها قسمين .كل قسم نفرده ع دقيق خفيف مستطيل وادهن المستطيل زبدة بالفرشاه واقطعه شرايط والف اول شريط حلووني واجيب التاني والفه داير والتالت دلير واحط بالصينية .اعمل كده بباقي العجين .اتركهم يخمروا تاني 20 دقيقة ثم اضع بيضة مع م خل والمع ويدهل ع 200 حرارة ...ممكن بقى نضع مربى مشمش للتلميع او اللي مش عايز خلاص بلاش
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق