قطايف بحشو المكسرات
مقدمة من إسلام عصفور
مده التحضير نص ساعه
المكونات
2 كوب دقيق
نص كوب سميد بسبوسة ناعم (سمولينا)
معلقة كبيره خميرة فورية
2 معلقة كبيره حليب بودرة
معلقة كبيره سكر
2 كوب ماء
معلقة ماء الزهر (إختيارى)
الطريقة
نضرب جميع المكونات فى الخلاط كويس جدا ونصفى الخليط ونغطيه نص ساعه يخمر ونحضر طاسه ( تيفال ) وناخد بالكبشه مقدار صغير ونحطه فى الطاسه وتكون سخنه لما القعر ياخد لون دهبى والفقاقيع اللى على الوش تختفى نطلعها على قماشه أوفوطه لما نخلص الكمية نحشيها الحشو اللى تحبوه
(مكسرات أو كاسترد أو قشطه )زى ما تحبو ونحمرها فى زيت سخن وغزير على نار هادية لما تتحمر من الجنبين نطلعها على مناديل المطبخ ونحطها فى شربات بارد دقيقه ونطلعها ونزينها بالمكسرات
الشربات
2 كوب سكر و2 كوب ميه يغلو 5 دقايق نضيف عصير نص ليمونة ويغلى 5 دقايق نضيف معلقة صغيره فانيليا ويغلى نطفى عليه ونسيبه يبرد خالص
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدمة من إسلام عصفور
مده التحضير نص ساعه
المكونات
2 كوب دقيق
نص كوب سميد بسبوسة ناعم (سمولينا)
معلقة كبيره خميرة فورية
2 معلقة كبيره حليب بودرة
معلقة كبيره سكر
2 كوب ماء
معلقة ماء الزهر (إختيارى)
الطريقة
نضرب جميع المكونات فى الخلاط كويس جدا ونصفى الخليط ونغطيه نص ساعه يخمر ونحضر طاسه ( تيفال ) وناخد بالكبشه مقدار صغير ونحطه فى الطاسه وتكون سخنه لما القعر ياخد لون دهبى والفقاقيع اللى على الوش تختفى نطلعها على قماشه أوفوطه لما نخلص الكمية نحشيها الحشو اللى تحبوه
(مكسرات أو كاسترد أو قشطه )زى ما تحبو ونحمرها فى زيت سخن وغزير على نار هادية لما تتحمر من الجنبين نطلعها على مناديل المطبخ ونحطها فى شربات بارد دقيقه ونطلعها ونزينها بالمكسرات
الشربات
2 كوب سكر و2 كوب ميه يغلو 5 دقايق نضيف عصير نص ليمونة ويغلى 5 دقايق نضيف معلقة صغيره فانيليا ويغلى نطفى عليه ونسيبه يبرد خالص
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق