السبت، 27 يناير 2018

الزلابيه المظبوطه مقدمه من الشيف دينا عمر -موقع واذاعه اخبار العرب

الزلابيه المظبوطه
مقدمه من دينا عمر

المقادير الزلابيه المظبوطه

المقادير
كوب دقيق
 _ معلقة كبيرة نشا
 _ ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر
 _ معلقة صغيرة خميرة فورية
_ رشة ملح
_ معلقة صغيرة سكر
 _ حوالى كوب ماء دافى للعجن
الطريقه
نخلط المكونات الجافه مع بعض وانزلى بالماء تدريجياً لحد ما توصل للقوام المناسب بتبقى أخف شويه من عجينة الكيكه وربى العجين بايدك فى إتجاه واحد لحد ما تعمل فقاعات غطيها وسبيها تخمر ولما تخمر هبطيها وعبيها فى قمع بلاستيك وقصى البوز ويكون معاكى مقص اضغطى على العجينه ولما تخرج قصى بالحجم اللى تحبيه وهكذا واقليها فى زيت غزير على نار متوسطه وطلعيها على شربات تقيل أو حطى عليها سكر بودره أو صوص شيكولاته
ملحوظه
1 وانتى بتقلى كل ما تخمر هبطيها
2 سويها على نار متوسطة
3 لو مفيش قمع بكيس الثلاجه واللى مش هتعرف تعمل بالكيس معلقه صغيره مدهونه زيت وقطعى بيها
الشربات
كوب ماء _ كوب سكر _ نص ليمونه _ قبل ما تطفى النار رشة فانيليا
كوب دقيق _ معلقة كبيرة نشا _ ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر _ معلقة صغيرة خميرة فورية _ رشة ملح _ معلقة صغيرة سكر _ حوالى كوب ماء دافى للعجن
الطريقه
نخلط المكونات الجافه مع بعض وانزلى بالماء تدريجياً لحد ما توصل للقوام المناسب بتبقى أخف شويه من عجينة الكيكه وربى العجين بايدك فى إتجاه واحد لحد ما تعمل فقاعات غطيها وسبيها تخمر ولما تخمر هبطيها وعبيها فى قمع بلاستيك وقصى البوز ويكون معاكى مقص اضغطى على العجينه ولما تخرج قصى بالحجم اللى تحبيه وهكذا واقليها فى زيت غزير على نار متوسطه وطلعيها على شربات تقيل أو حطى عليها سكر بودره أو صوص شيكولاته
ملحوظه
1 وانتى بتقلى كل ما تخمر هبطيها
2 سويها على نار متوسطة
3 لو مفيش قمع بكيس الثلاجه واللى مش هتعرف تعمل بالكيس معلقه صغيره مدهونه زيت وقطعى بيها
الشربات
كوب ماء _ كوب سكر _ نص ليمونه _ قبل ما تطفى النار رشة فانيليا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013