الأربعاء، 3 يناير 2018

كيك السينابون (كيك القرفة )مقدم من الشيف رشا اسامة _موقع واذاعة اخبا ر العرب

كيك السينابون  ( كيك القرفة)
مقدم من / رشا أسامة
مدة التحضير 10 دقائق
مدة الطهى 30 دقيقة

المقادير :-

- 3 بيضات
- كوب إلا ربع سكر
- كوب إلا ربع زيت
- كوب ونصف دقيق ( طحين)
- نصف كوب حليب
- ملعقة صغيرة فانليا وملعقة كبيرة بيكنج بودر
- للتوبينج -

ربع كوب سكر ناعم وخمس ملاعق كبار حليب بودر وملعقة زبدة سايلة وماء دافئ
نضيف الماء ملعقة ملعقة ونقلب حتى الحصول على قوام كريمي
شوكولاته خام ونسيحها على حمام ماء سخن

-الحشو-

ملعقتين كبار قرفة ناعمة
وملعقتين سكر ناعم

.. نضرب البيض والفانليا والسكر حتى الحصول على قوام كريمي وننزل بالزيت ونضرب وبعدين نصف كمية الحليب ونضرب وبعدين الدقيق المنخول فى قلب البيكنج بودر على دفعات. ولذا احتاجتى باقى الحليب ضيفية. ودة بيرجع لنوع الدقيق
نكون مسخنين الفرن على 180
وفى صينية مدهونة سمنة ننزل بنصف الخليط وبعدين خليط القرفة والسكر وبعدين باقى الخليط وندخلها الفرن نص ساعة ونعملها اختبار بالخلة أو السكينة ونطلعها تبرد
ولما تبرد نقلبها فى طبق التقديم ونزين بالتوبينج الأبيض ثم الشوكولاتة أو حسب الرغبة والف صحة وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013