عصبان (ممبار)بالطريقة الليبية
مقدمة من:امل علي
المكونات
كيلو مصارين خروف متنظفين جاهزين
نص كيلو كبدة ونص كيلو رئة(فيشه) قطع صغيرة
شوية لية ولحم خروف بذهن قطع صغيرة
3ربطة بقدونس (ولو صغيرين 4) متنظفين مفرومين وسط
ربطة كسبرة متنظفة مفرومة وسط
ربطة شبت متنظفة مفرومة وسط
5 عيدان بصل الخضر كبار مفرومين وسط
كوب ارز
نص ملعقة كبيرة فلفل احمر(او حسب الرغبة)
ملعقة صغيرة حرارات يمكن استبدالها بنص ملعقة صغيرة قرفة
ملعقتين كبار ممسوحين نعناع مجفف
رشة ملح
نص ملعقة كبيرة كركم
زيت
2-3ملعقة كبيرة معجون طماطم(حسب تركيز الطماطم)
الطريقة
نخلط كل المكونات مع بعض جيدا
ونقوم بحشو المصارين بالخليط
بالنسبة لطريقة التسوية في طريقتين يا اما بالبخار زي الكسكسي
او زي ما عملت بمرقة
عبارة عن ماية وفيها بصلة متوسطة الحجم ومعجون طماطم وفلفل احمر وكركم وملح ورشة قرفة ونضع فيها العصبان
طريقة التحمير
اول مايستوي بنحمره في زيت وشوية سمن ونص ملعقة كبيرة معجون طماطم وتتحصلوا ع اللون اللي في الصور
ملاحظة:
عند التسوية ع البخار يجب زيادة كمية البهارات قليلا
مقدمة من:امل علي
المكونات
كيلو مصارين خروف متنظفين جاهزين
نص كيلو كبدة ونص كيلو رئة(فيشه) قطع صغيرة
شوية لية ولحم خروف بذهن قطع صغيرة
3ربطة بقدونس (ولو صغيرين 4) متنظفين مفرومين وسط
ربطة كسبرة متنظفة مفرومة وسط
ربطة شبت متنظفة مفرومة وسط
5 عيدان بصل الخضر كبار مفرومين وسط
كوب ارز
نص ملعقة كبيرة فلفل احمر(او حسب الرغبة)
ملعقة صغيرة حرارات يمكن استبدالها بنص ملعقة صغيرة قرفة
ملعقتين كبار ممسوحين نعناع مجفف
رشة ملح
نص ملعقة كبيرة كركم
زيت
2-3ملعقة كبيرة معجون طماطم(حسب تركيز الطماطم)
الطريقة
نخلط كل المكونات مع بعض جيدا
ونقوم بحشو المصارين بالخليط
بالنسبة لطريقة التسوية في طريقتين يا اما بالبخار زي الكسكسي
او زي ما عملت بمرقة
عبارة عن ماية وفيها بصلة متوسطة الحجم ومعجون طماطم وفلفل احمر وكركم وملح ورشة قرفة ونضع فيها العصبان
طريقة التحمير
اول مايستوي بنحمره في زيت وشوية سمن ونص ملعقة كبيرة معجون طماطم وتتحصلوا ع اللون اللي في الصور
ملاحظة:
عند التسوية ع البخار يجب زيادة كمية البهارات قليلا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق