الأربعاء، 24 يناير 2018

الدشيشة (شربة الشعير)مقدم من الشيف امل على_موقع واذاعة اخبار العرب

الدشيشة(شربة الشعير):
مقدمة من امل علي
المقادير:
نص كيلو لحم قطع صغيرة او متوسطة الحجم
بصلة متوسطة مفرومة قطع صغيرة
4 فصوص ثوم مفرومين ناعمين ,2-3ملعقة كبيرة
معجون طماطم,فنجان حُمُّص
قرن فلفل اخضر حار
ملح
ملعقة كبيرة فلفل احمر او حسب الرغبة
نص ملعقة كبيرة كركم
مقدار من الدشيشة(شعير قطع صغيرة جدا)

الطريقة
في حلة متوسطة ع النار تشوحوا  بصل   مجرد مايصفر لونه  اضيفوا  ملعقتين كبار معجون طماطم وتضيفوا  ا كركم و فلفل احمر() وحمص وقطع اللحم  لو دجاج  ويقلب دقيقتين
تضيفوا مايه لحد نص الحلة تغلي  سيبوها ع نار هادية عشر دقائق وتزودوا مايه لفوق تغلي انوطي عليها ثاني ونسيبها ع نار هادئة
لما اللحمة تبقى ثلاث ارباع سوى اضيفوا قرن فلفل اخضر حار وأربع فصوص ثوم كبار مفرومين ناعم  وكمية مناسبة من الدشيشة(الشعير قطع صغيرة جدااا) وماتكونش كثير( انا حطيت حفنيتين باليد مش مليانين) عشان كل   مايقعد ع نار بيثقل  ويستوي وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013