اكلير
مقدم من هناء الطرابيلي
مدة التحضير ١٥
مدة الطهي ٣٠ دقيقه
المكونات
٢ كوب دقيق
كوب ونصف ماء
نصف كوب زيت
معلقه سكر
نصف معلقه صغيره ملح
٥ أو ٦ بيض فانليا
شيكولاته سايحه
كريم باستري او شانتيه مخفوق
الطريقه
يوضع الماء علي النار مع الزيت والسكر والملح يسخن عند بداية الغليان ننزل بالدقيق ونقلب بسرعه حتي يلم الدقيق ويصبح كوره
نتركه يبرد شويه ثم نضعه في المضرب وننزل بالبيض واحده واحده ونضرب حتي يصبح جاهز نضع الخليط في كيس حلواني ونقطعه في صينيه بورق ذبده يدخل فرن ٢٠٠ في الاول وبعد الارتفاع نخفض الحراره حتي ينضج يترك يبرد ثم يفتح او نحقنه بكريم باستري او شانتيه ثم يزين بشيكولاته سايحه بمعلقة زيت
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من هناء الطرابيلي
مدة التحضير ١٥
مدة الطهي ٣٠ دقيقه
المكونات
٢ كوب دقيق
كوب ونصف ماء
نصف كوب زيت
معلقه سكر
نصف معلقه صغيره ملح
٥ أو ٦ بيض فانليا
شيكولاته سايحه
كريم باستري او شانتيه مخفوق
الطريقه
يوضع الماء علي النار مع الزيت والسكر والملح يسخن عند بداية الغليان ننزل بالدقيق ونقلب بسرعه حتي يلم الدقيق ويصبح كوره
نتركه يبرد شويه ثم نضعه في المضرب وننزل بالبيض واحده واحده ونضرب حتي يصبح جاهز نضع الخليط في كيس حلواني ونقطعه في صينيه بورق ذبده يدخل فرن ٢٠٠ في الاول وبعد الارتفاع نخفض الحراره حتي ينضج يترك يبرد ثم يفتح او نحقنه بكريم باستري او شانتيه ثم يزين بشيكولاته سايحه بمعلقة زيت
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق