الثلاثاء، 2 يناير 2018

طريقه عمل كشرى مصرى وجنبه عيش محمص باالتوم البودر

 طبق كشرى مصري وجنبه عيش محمص باالتوم البودر 
مقدم من المتميزه / فاطمه 


المقادير
2كوب ارز ..100جرام شعريه 
100جرام عدس 200جرام مكرونه 
100جرام حمص 1 ليمونه
6فصوص توم 2قرن فلفل حامي
صلصه معلقه خل بصل كتير
الطريقه /ندق التوم مع الفلفل وحمريه وبعدها ضعى عليه 44معالق صلصه وشويه ملح وفلفل أسمر وشويه مايه وتغلى كدة الصلصه خلصت
المكرونه تسلق عادى فى ماء وملح ومعلقه زيت
 وبعد السلق نسخن حبه زيت صغيره ونضع المكرونه وعليها شويه ملح وحبه فلفل اسمر وكدةخلصت
 يقطع البصل شرائح مجنحه وعليها رشه دقيق ويحمرفى زيت غزير وينشف على ورق المطبخ وكدة خلص...
 الحمص يكون منقوع يوضع عليه معلقه خل وشويه ملح وكمون وشطه وبصله صغيره ومعلقه صلصه ويوضع على النار حتى يستوي وكدة خلص
 نحضر الحله الاساسيه للكشرى نضع فيها حبه زيت صغيره نحمر فيها الشعريه وبعدها ننشلها ونضعها جانبا وفى نفس الحله نحمر بصله صغيرة وبعد تحميرها ننزل عليها ب2كوب ماء وحبه ملح وفلفل وكمون وبعد ماتغلى نسقط العدس المنقوع يغلى فى الماء شويه وبعدها نسقط فيه الارز والشعريه وتقلب ويترك ليستوى
..وكدة
انتهينا منه وبالف هنا رئيسه قسم فتافيت السكر الشيف / ايمان شلبي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013