تورتة الشطرنج مقدمه من اسلام عصفور
مده التحضير حوالى 20 دقيقه
مده الطهى 45 دقيقه
المقادير
ربع دقيق اسبونج أبيض
3 بيضات
ربع كوب ماء
ربع دقيق اسبونج بنى
3 بيضات
ربع كوب ماء
الطريقه
نضرب المقدار الأبيض الأول لوحده حوالى 10 دقايق لما الخليط يتضاعف ويبقى كريمى ونضعه فى صينيه مبطنة سمن ودقيق مقاس 24
ونضرب المقدار البنى بنفس الطريقه ونضعه فى صينيه مبطنة نفس المقاس 24 وندخل الصينيين الفرن على الرف فى النص على 180 ونختبرها بعد 40 دقيقه نشوفها استوت ونطفى عليهم ونسيبهم لتانى يوم
ونقسم كل كيكيه اتنين وناخد نص أبيض ونص بنى نعمل فيه 3 دواير بمقاسات مختلفه ونبدل الدواير مكان بعض ونحضر النصين التانين ونقسمهم بنفس الطريقه ونحط أو طبقه تحت اللى حروفها أبيض ونضع طبقه كريم شانتيه ونضع فوقها الجزء اللى حروفه بنى ونضع طبقه كريم شانتيه ونضع الجزء الأبيض ونحشى كريم شانتيه ونحط الطبقه الأخيره
مع مراعاه إننا نسقى الطبقات أى عصير أو شربات خفيف قبل وضع الكريم شانتيه ونغطيها بالكريم شانتيه ونعمل جناش شكولاته ولما يهدى نضيفه على وش التورتة ونزينها بوردات كريم شانتيه أو وردات جناش شكولاته لما يبرد ويتماسك
مده التحضير حوالى 20 دقيقه
مده الطهى 45 دقيقه
المقادير
ربع دقيق اسبونج أبيض
3 بيضات
ربع كوب ماء
ربع دقيق اسبونج بنى
3 بيضات
ربع كوب ماء
الطريقه
نضرب المقدار الأبيض الأول لوحده حوالى 10 دقايق لما الخليط يتضاعف ويبقى كريمى ونضعه فى صينيه مبطنة سمن ودقيق مقاس 24
ونضرب المقدار البنى بنفس الطريقه ونضعه فى صينيه مبطنة نفس المقاس 24 وندخل الصينيين الفرن على الرف فى النص على 180 ونختبرها بعد 40 دقيقه نشوفها استوت ونطفى عليهم ونسيبهم لتانى يوم
ونقسم كل كيكيه اتنين وناخد نص أبيض ونص بنى نعمل فيه 3 دواير بمقاسات مختلفه ونبدل الدواير مكان بعض ونحضر النصين التانين ونقسمهم بنفس الطريقه ونحط أو طبقه تحت اللى حروفها أبيض ونضع طبقه كريم شانتيه ونضع فوقها الجزء اللى حروفه بنى ونضع طبقه كريم شانتيه ونضع الجزء الأبيض ونحشى كريم شانتيه ونحط الطبقه الأخيره
مع مراعاه إننا نسقى الطبقات أى عصير أو شربات خفيف قبل وضع الكريم شانتيه ونغطيها بالكريم شانتيه ونعمل جناش شكولاته ولما يهدى نضيفه على وش التورتة ونزينها بوردات كريم شانتيه أو وردات جناش شكولاته لما يبرد ويتماسك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق